Józsefváros kitüntetettjeinek díjátadója – november 7.

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefváros kitüntetettjeinek díjátadója – november 7.

Idén is sor kerül a kerület kitüntetettjeinek díjátadójára, amelyet Józsefváros 245. születésnapján tartunk meg.

Fontosnak tartjuk, hogy elismerjük azoknak az életművét és hozzájárulását Józsefváros fejlődéséhez, akik idén kitüntetésben részesülnek.

Ezért a nyilvános díjátadót az önkormányzat Facebook-oldalán most is élőben követhetik a kerület lakói.

A díjátadón a kitüntetettek méltatása mellett kisfilm-bejátszásokkal és műsorral is készülünk.

A díjátadón fellép Molnár Csaba színművész és a Canarro zenekar.

Csatlakozzanak hozzánk személyesen vagy online november 7-én, hétfő délután 15 és 17 óra között. Józsefvárosi Önkormányzat, 300-as termében.

Az átadott díjak:

  • Díszpolgári Cím adományozható annak, aki kiemelkedő munkájával a kerületben vagy országosan, illetve nemzetközi viszonylatban is általános elismerést szerzett, és ezzel a kerület polgárai körében közmegbecsülésre tett szert, továbbá hozzájárult Józsefváros fejlődéséhez, jó hírnevének öregbítéséhez. A díszpolgári harangok alkotója Mihály Gábor Munkácsy és Kossuth-díjas szobrászművész.
  • Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetés a Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző, egész életműve alapján elismerésre méltó személy vagy Józsefváros érdekében kiemelkedő tevékenységet végző szervezet részére adományozható. A kitüntetésre érdemes személy elhalálozása esetén a díj posztumusz kitüntetésként is adományozható, amelynek átvételére a legközelebbi hozzátartozó jogosult.
  • Józsefvárosért kitüntetés Józsefváros fejlesztésében a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedő tevékenységet végzők részére adományozható.
  • Józsefvárosi Aranykoszorú adományozható Józsefváros területén működő iparosok, kereskedők, vállalkozók és gazdasági tevékenységet végző társaságok kiemelkedő munkájának elismerésére.
  • Józsefvárosi Kultúráért kitüntetés annak az egyénnek vagy közösségnek adományozható, aki/ami tevékenységével, életművével kulturális területen kiemelkedő tevékenységet folytat és ezáltal hozzájárul Józsefváros kulturális életének sokszínűségéhez, örökségének gyarapításához.
  • Guricsné Pásztor Erzsébet kitüntetés adományozható a testnevelési és sporttevékenység területén kiemelkedő munkát végzett természetes személyeknek és jogi személyeknek, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek munkájának elismerésére.

Józsefvárosi Közösségekért díj teljes egészében az Önök díja: a kerületi lakosok jelölhettek egyéneket és közösségeket, majd az ő közönségszavazataik döntöttek a díj győzteseiről is.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!