Tervezzük meg közösen a Jázmin teret!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Tervezzük meg közösen a Jázmin teret!

Mi az a Jázmin tér? A RÉV8 így nevezte el a Jázmin, Füvészkert és Tömő utca között található teret, ahol van egy játszótér is. A tér nagyon jó lehetőségeket rejt magában, mégis nagyon kevesen használják. Jöjjön el május 11-én, és beszéljük meg milyen legyen az új köztér!

Sajnos az elmúlt évtizedekben, a játszótéren és környékén a burkolt felületek leromlottak, és a játszótéri eszközök is rossz állapotban vannak. A tér sokszor üres, kevesen használják. Pedig vannak árnyas fák és csend, ami egy sűrűn lakott városban igazi kincs! A RÉV8 feladata, hogy ezt az elhanyagolt közterületet a lakók igényeihez igazítva tervezze meg, és új funkciókkal töltse meg a teret.

A Józsefvárosi Önkormányzat 2022-ben azt tűzte ki célul, hogy a kerületi játszóterek megújítására egy átfogó programot dolgoz ki. Ennek részeként 2022. őszén egy igényfelmérést tartottak a Jázmin téri játszótérről, amit összesen 70-en töltöttek ki.

Kiderült, hogy a válaszadók a területen a fákat, a csendet és a megközelíthetőséget szeretik a leginkább. Ugyanakkor kiderült az is, hogy a többség csak áthaladásra használja a teret, mivel sok a szemét és a kutyapiszok, valamint a játszótéri eszközök sem túl vonzóak. Az igényfelmérés eredményei szerint a lakosság megújuló zöldfelületeket, több ülőhelyet, és a burkolatok megújítását szeretné

Jelenleg itt tartunk

A RÉV8 jelenleg feltérképezi, hogyan és mikor használják a teret a városlakók. Helyszíni szemlét és bejárásokat tartanak, hogy megismerjék a szokásokat és lássák azt, milyen problémákkal szembesülnek most a térhasználók. Az Önkormányzat és a Rév8 szeretné bevonni a környéken lakókat is a tér megtervezésébe. Ezért több alkalmat is meghirdetünk, ahol mindenki elmondhatja mit szeretne látni majd az új Jázmin téren.

Tervezzük meg együtt a Jázmin teret!

2023.05.11. csütörtök 16:00

Tömő utca – Füvészkert utca sarok

https://fb.me/e/4esdFEsuK

Rendezzük be a Jázmin teret!

2023.05.19. péntek 16:00

Tömő utca – Füvészkert utca sarok

https://fb.me/e/10AZXWVj5

Legyen új kutyafuttató a Tömő utcában? Mondja el véleményét! 

A Jázmin tér tervezésével párhuzamosan a Józsefvárosi Önkormányzat, a Tömő utca 40-46 közös képviseletének jelzése alapján, egy kutyafuttatót szeretne létesíteni az itt lévő nagyobb füves terület egy részén.

Töltse ki a kutyafuttatóról szóló igényfelmérést május 18. éjfélig itt: jozsefvaros.hu/go/tomokutyafuti/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!