Mondja el tapasztalatait a Harminckettesek teréről!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mondja el tapasztalatait a Harminckettesek teréről!

Lassan két hónapja nyitottuk meg az új Harminckettesek terét.

Most pedig szeretnénk begyűjteni a térhasználók tapasztalatait az új kialakítással kapcsolatban. A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett amellett, hogy olyan tereket hozzon létre, ahol tisztább a levegő, több a zöld és biztonságosan sétálhatnak a gyerekek is. Ezért a Harminckettesek terére a jövőben sem térnek vissza az autók, hanem egy teljesen új teret építünk, ahol feltörjük az aszfaltot, fákat telepítünk és új utcabútorokat helyezünk ki.

2023. június 30-án egy új köztér született a Harminckettesek terén.

Talán sokan észre se vették eddig, hogy milyen nagy a Harminckettesek tere, hiszen a parkoló autóké volt a főszerep.

Átrendeztük, új forgalmi rendet vezettünk be, mozgatható székeket helyeztünk ki és virágágyásokkal tettük barátságosabbá a teret.

A kísérleti kialakítás során az egyik fontos cél az volt, hogy megmutassuk: a Harminckettesek tere sokkal több lehetőséget rejt magában, mint gondolnánk.

A megnyitó esemény megmutatta, hogy milyen, amikor életre kel egy tér. A kisgyerekek biztonságosan tekerhettek végig az akadálypályán, a pingpongozó játékosoknak nem kellett aggódniuk, ha elgurult a labda. Az új virágágyásokban pedig már megjelentek az első beporzó rovarok. Jól látszott az is, hogy a fák alatti ligetben mennyivel kellemesebb volt ücsörögni a 30 fokban, a tér másik oldalán viszont izzasztó volt a hőség. Tehát ami biztos, hogy innen hiányoznak a fák és az árnyék!

Nézze meg, milyen volt a térfoglaló esemény!

Beszélgessünk a térről!

A RÉV8 az elmúlt hetekben több alkalommal, különböző időpontokban megfigyelte, hogyan használják az emberek a teret. Ezeknek eredményeit hamarosan közzé is tesszük. Most pedig arra kérünk minden lakót, buszra várakozót, vendéglátóst és itt dolgozót, hogy mondja el a tapasztalatait az elmúlt egy hónapról! Mi az, amit kifejezetten szeret a térben? Mi az amin változtatni a jövőben, hogy még élhetőbb legyen a Harminckettesek tere? Mindenkit várunk sok szeretettel a Harminckettesek terén, ahol a RÉV8 kollégáival oszthatják meg tapasztalataikat!

Időpont:

  1. augusztus 22. kedd 16-17 óra és/ vagy 2023 augusztus 24. csütörtök 13-14 óra

Helyszín: Harminckettesek tere

Nem tud részt venni az eseményeken?

Küldje el nekünk észrevételeit a tér kialakításával kapcsolatban az info@rev.hu címre.

Mi a következő lépés?

A tér kísérleti kialakítása az első lépés volt, most nekikezdünk a végleges tervek elkészítésének. A Józsefvárosi Önkormányzat már megkötötte a szerződést a tervezővel, aki el is kezdett dolgozni ezeken. A tervezésnél a RÉV8 megfigyeléseit, illetve a lakók javaslatait is továbbítjuk majd. A koncepciótervet 2023 szeptember végén véleményezhetik majd a környékbeliek személyesen és írásban is.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!