Losonci térfoglaló, ünnepeljük meg együtt az új teret! – december 15.

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Losonci térfoglaló

Hamarosan az utolsó növények és a színes űrhajók is a helyükre kerülnek a Losonci téren, úgyhogy itt az idő, hogy belakjuk a teret és felkészüljünk a karácsonyra. Várunk mindenkit sok szeretettel december 15-én 15:30-kor a lakótelep Szigony utcai oldalánál! Az esemény részletes programját itt találják: https://fb.me/e/1HO2An4vh

Idén is érkezik egy fenyőfa a Losonci Fórumra, amit közösen feldíszítünk, lesz még zene, tánc, sült gesztenye és közösen készítünk majd karácsonyfa díszeket is. Ahogy besötétedik a Meetlab lézertricikli is beüzemel, és a közeli panelház oldalán lehet majd játszani olyan legendás játékokkal mint a pacman vagy a snake! Várunk minden kalandvágyót, hogy a Losonci téri kincsvadászat során felfedezze az új teret. A szerencsés nyerteseknek pedig lesz mit rakni a fa alá. Kincskeresésre fel!

Milyen fákat telepítettük a Losonci térre, és miért pont azokat?

Ha közterületen szeretnénk zöldfelületet tervezni és fákat elhelyezni, számos szabálynak és előírásnak kell megfelelni. A műszaki szabályok betartása mellett pedig alapvetően a fa környezeti igényeit is szem előtt kell tartani, éppen ezért ilyen környezetbe várostűrő fákat kell alkalmazni

Mit jelent az, hogy várostűrő fa? 

Egy városi környezetbe telepített fának a természetes élőhelyéhez képest rengeteg nehézséggel kell szembenéznie. Egy erdőben sokkal egyszerűbb az élete, hiszen az aljnövényzet nedvesen tartja a talajt, a többi fával közösségben sokkal ellenállóbbak a környezeti hatásoknak. Az egyik legfontosabb tulajdonság, amivel egy városi fának rendelkeznie kell, az a szárazságtűrés. Általánosan elmondható, hogy a városi talajok vízhiányosak, ami nem ideális egy fa megfelelő növekedéséhez. Ráadásul a nyári időszakban a növények sokat párologtatnak, ami nehezíti az életüket. Egy másik fő nehezítő tényező a tömörödött talaj, ami a fa gyökereinek a levegőhiányát is eredményezi. Ezek mellett pedig még olyan hatásokkal is meg kell küzdenie egy fának, mint például az emberek által okozott sérülések (parkoló autók, építkezés, szándékos rongálás).

Facebook esemény: Losonci térfoglaló

Helyszín: Losonci Fórum (a Szigony utcában a SPAR mellett)

Program:

15:30-16:00 SUPERAR kórus

15:30-17:30 Karácsonyfa díszítés

15:30-16:30 Kézműves foglalkozás a TÁR-S Egyesülettel

16:00-16:30 Romano Glaszo koncert

16:30 Pikó András polgármester köszöntője

16:30-17:00 Romano Glaszo táncház

17:15 Kincskeresés eredményhirdetés

A program ingyenes. Ha kíváncsi, hogyan újult meg a Losonci tér látogasson el a https://rev8.hu/losonci-ter/ oldalra.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!