A Pápa tér futói

event_available Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A rekreációba és a sportba invesztált állami pénz Magyarországon az Uniós átlag többszöröse, mégis jócskán elmaradunk az átlagtól, ha a szabadidőben végzett fizikai aktivitás arányát nézzük. Eközben Magyarország globális vezető elhízásban és a keringési betegségek okozta halálozásban is. Ezért is annyira fontos, hogy minden lehetőséget megragadjunk az aktív rekreáció és szabadidősport erősítése érdekében. A II. János Pál pápa tér nagyon gyorsan kiemelten népszerű futóhelyszínné vált a fővárosban. Futnak rajta kicsik és nagyok, fiatalok és idősek, különböző kultúrák képviselői, kezdők és haladók egyaránt. Sőt, egyéni legjobb idejüket napi szinten döntögetők is. Többen már ismerősként köszönhetnek egymásnak, amikor találkoznak a futás közben. A járvány helyzet legsúlyosabb időszaka alatt is sokan kijártak a fagyok ellenére, erősítve immunrendszerüket és mentális egészségüket.

Fontosnak tartjuk észrevenni – és a 2021-es Jó Sport díjazottai között honorálni – a II. János Pál pápa téri futók erőfeszítéseit egészségük megőrzése és egy egészségesebb, sportosabb Magyarország megteremtése felé.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!