A Városüzemeltetés kertészeti irodája

event_available Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A Városüzemeltetés kertészeti irodájának elsődleges feladata a közterületi zöld felületek és fák teljes körű fenntartása, karbantartása, állagmegóvása, kisebb fejlesztések elvégzése. Összesen 72 ezer m2 gyepfelület, több mint 24 ezer m2 évelő, sövény és cserjefelületet, 1000 m2 virágágyás és 70 virágoszlop, valamint 5 200 fa és 160 kertészeti planténer fenntartásáról gondoskodnak. Az első eredményük, hogy 2020 november-decemberében létrehoztak egy új pihenőparkot a Kálvária tér északi felén (kis-Kálvária). A második a Lőrinc Pap tér megújítása volt.

Nagy hangsúlyt fektetnek a lakók bevonására és a civilekkel való együttműködésre. Több közösségi ültetést is szerveztek az elmúlt években. A Mikszáth tér újragondolásakor szintén nagy hangsúlyt fektettek a lakók bevonására. Legtöbb pozitív visszhangot keltő munkájuk a józsefvárosi tulipánok, amik harmadik éve díszítik kerületünket. Ősszel, a 25 ezer árvácska mellett, több mint 15 ezer darab tulipánhagymát ültettek el.

Kisfilm a díjátadásról és a kertészeti irodáról (5perc 31 másodperctől): https://www.youtube.com/watch?v=zsEn0iN1QsA

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!