Falcsik Mari és Lantos László

event_available Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Falcsik Mari és Lantos László olyan alkotópáros, akik miatt Józsefvárosról méltán állíthatjuk, hogy különleges hely. A klubjukat – amely egy 124 m² területű félszuterén helyiség – önerőből, állami, önkormányzati támogatás nélkül hozták létre, és tartják fenn. Lantos László, művésznevén Triceps – Svájc és Románia érintésével – a Vajdaságból, Falcsik Mari Budáról érkezett hozzánk, és itt hozták létre az Orczy-negyed egyik pincehelyiségében, a Csobánc utcában különleges légkörű, hangulatú, szó szerint underground helyüket, a MERSZ Klubot. Ez a különleges atmoszférájú kulturális színtér irodalmi felolvasó esteknek, kiállításoknak, performanszoknak, koncerteknek, filmbemutatóknak, elméleti és színházi előadásoknak ad teret.

Lantos László színházi és filmrendező, performer, művészeti író, kulturális szervező. 2003 óta él Budapesten. A 80-as években a legendás Új Symposion munkatársa, utána ír, rendez, body art performanszokat ad elő, filmeket készít, és színészként dolgozik. 2015-től vezeti a MERSZ Klubot. Falcsik Mari költő, olasz, holland és angol nyelvű fordításban is megjelentek költeményei.

Videó a díjátadásról:

https://jozsefvarosujsag.hu/jozsefvarosesrt-kituntetes/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!