Rádai Dániel

Rádai Dániel

alpolgármester

Polgármesteri Kabinetchevron_rightAlpolgármesterek

meeting_room I. em. 102. email radaid@jozsefvaros.hu phone +36 1/459-2109
Fogadóóra, ügyfélfogadás

Fogadóóra: Páratlan hét szerda 16:30-18:30 h. Előzetes bejelentkezés: tothf@jozsefvaros.hu, Helyszín:1082 Budapest, Baross u. 63-67. 1/101.

Bemutatkozás

Tájépítész, várostervező és vízilabdaedző vagyok.

Kedvenc témáim a zöld és multikulturális város, alkalmazkodó közösségekért és fenntartható környezetért dolgozom. Mindig is érdekeltek a közéleti  kérdések, innovatív gondolatok, különösen, ha azok az érzékeny társadalmi csoportok és városi környezet felé irányulnak. Munkáimat eddig is ezek a kölcsönhatások vezérelték. A világ minden tájáról inspirálódom, legyenek azok közterek, közlekedési, vagy éppen okos közösségi megoldások, szabályozások.

Két nagyon különböző szakma értékeit igyekszem kombinálni a jelen és a látható jövő kihívásainak leküzdéséhez. A Corvinus (ma SZIE) tájépítész BSc szakának elvégzése után (2011), ahol a szakdolgozatomban a Százados-negyed történelmét és lehetőségeit vizsgáltam, 2015-ben a Delfti Műszaki Egyetemen várostervező diplomát szereztem „fenntartható technológiák” specializációval. Diplomamunkámban a brüsszeli Molenbeek alulról-szerveződő fejlődési lehetőségeit vizsgáltam. Testnevelő-edző BSc diplomámat is 2011-ben szereztem a Semmelweis Egyetemen, eddig 6 évet dolgoztam edzőként. Voltam nemzetközi díjnyertes projekt vezető tervezője, sokadmagammal építettem önfenntartó családi házat, alapítottam egyetemi mozgalmat, szerveztem 120 fős szimpóziumot és szakmai workshopokat, több évig foglalkoztam szakmai témák kommunikációjával, voltam ‘maker-oktató’ és tananyagfejlesztő is.

Voltam gyakornok minisztériumban, dolgoztam szakmai szervezetben, non-profit vállalatban, kisvállalkozásban és belekóstoltam a start-upok világába is. 5 évig Hollandiában, de ezen kívül Brüsszelben, Zürichben, Frankfurtban Versaillesban és egy kicsit Rio de Janeiroban is éltem. 2019-től sokat dolgoztam a Momentum Budapest 2.0 című középtávú fővárosi vízióján és 3 másik szakmai programon is. Józsefváros külső részén, a Százados-negyedben nőttem fel. Sokat fociztunk, körbe-körbe rohangálva fedeztük fel akkor a kerületrészt kortársaimmal. Budapest sokszínűsége mindig lenyűgözött, de ezen belül is Józsefváros a legkülönlegesebb terület palotáktól ipari területekig, szocialista bérházaktól foghíjtelkekig.

Nem is nagyon tudom magam elképzelni máshol a városban. Szerettem egyszerre különböző kihívásokkal foglalkozni, de kiváltság, hogy most mindezt egy irányba; Józsefváros – és időnként a főváros – fejlesztésére fordíthatom egy kooperatív és klíma-biztos városrész érdekében! A sport elmaradhatatlan része a mindennapjaimnak, sokszor lehet futni látni a kerület utcáin.

A sportban és munkáim során megtanultam, hogyan és mitől működhet jól és hatékonyan együtt egy csapat, ezt szeretném az önkormányzaton is viszontlátni.

Vagyonnyilatkozatok
2023. évi vagyonnyilatkozat event_available Utolsó frissítés: 2023. január 30.
314 KB PDF dokumentum
2022. évi vagyonnyilatkozat event_available Utolsó frissítés: 2022. május 6.
312 KB PDF dokumentum
2021. évi vagyonnyilatkozat event_available Utolsó frissítés: 2022. május 6.
315 KB PDF dokumentum
2020. évi vagyonnyilatkozat event_available Utolsó frissítés: 2022. május 6.
315 KB PDF dokumentum
2019. évi vagyonnyilatkozat event_available Utolsó frissítés: 2022. május 6.
341 KB PDF dokumentum

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!