Hőkamerás felvételek a józsefvárosi hőségben III.

RÁNK SZAKAD A FORRÓSÁG
🌳Miért ültessünk fákat? Miért kell több park, zöldfelület, árnyék?
Akik sokat járnak arra, ismerik az érzést, amikor a melegben a Horváth Mihály téren átsétálunk a fasor hűvöse alatt, megérezzük a párakapu vízpermetét, majd kilépünk a tűző napra a betonra. Iszonyú erővel csap arcon a forróság.
Ezt mutatjuk meg most színekkel, számokkal.
MI EZ A SOROZAT?
☀️ Július 18-án kora délután hőkamerás felvételeket készítettünk a kerület számos pontján.
⛱ A hőségriadóhoz képest aznap enyhének számító időjárás volt, „csupán” 31-32 fokot mértünk Józsefvárosban, és a szél is kellemesen járt. (A megelőző napok 38 fokos maximumait követően.)
☝️ Ordítóak a különbségek a tűző napon, a betonon, illetve az árnyékban, a zöldterületeken mért helyek hőmérséklete között.
Sorozatunkban ezt igyekszünk bemutatni.
💚💛 Józsefvárosban is törekszünk a terek árnyékolásának, védelmének a kialakítására, és támogatjuk a helyi közösségeket is, hogy megfelelően gondozhassák a lakókörnyezetüket.
☀️🔥 Az olyan forró napok száma, amilyeneket az elmúlt hetekben is tapasztaltunk, a jövőben előreláthatólag emelkedni fog.
🪴💦 Klímavédelmi intézkedéseinkkel igyekszünk jövőállóbbá, védettebbé és zöldebbé tenni a nyolcadik kerületet.
Legyenek a partnereink. Tegyünk együtt egy fenntartható Józsefvárosért.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!