Tippek otthoni hűsítésre

❄️ Az éppen nem használt elektronikus eszközöket kapcsoljuk ki, húzzuk ki őket a konnektorból, hogy felesleges működésükkel ne termeljenek hőt.
❄️ Éjszaka csináljunk kereszthuzatot, és hűtsük le a lakást, de nappal ne szellőztessünk. Sötétítsünk be. Zsalugáterrel, redőnnyel, árnyékolóval árnyékoljuk az ablakokat.
❄️ A párolgás hűt: ahol lehet, mossunk fel hideg vízzel, és teregessük bentre a száradó ruhákat.
❄️ Főzzünk hajnalban vagy késő este, amikor ki tudjuk szellőztetni a főzés által keletkezett hőt. De ehetünk többször hideg, nem főtt ételeket is – a saláták, friss gyümölcslevesek sokszor jobban is esnek a hőségben.
❄️ Válasszunk jó légáteresztő képességű pamutruhákat és ágyneműt, ezzel is csökkentve a hőérzetünket.
❄️ Használjuk okosan a ventilátort: este, amikor szellőztetünk, tegyük a ventilátort a nyitott ablakba, hogy a hűvös kinti levegő kapjon egy kis „hátszelet”. Érdemes továbbá a ventilátor elé egy fémtálba jégkockákat vagy jégakkukat tenni, hogy szétfújja a hideget a szobában.
❄️ Figyeljünk a saját testhőnkre is: vizes törölköző a vállra, hideg lábfürdő, testpermet sokat segíthet a komfortérzetünkön.
❄️ Fogyasszunk sok folyadékot, egyúttal hagyjuk el a koffeines, alkoholos, cukros italokat.
❄️ Ha légkondicionáló berendezést használunk otthon, nagyon ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl nagy eltérés a kinti és a benti hőmérséklet között, 5–7 fok különbség az ideális. Figyeljünk rá továbbá, hogy a légkondicionáló nagyon szárít.
Szerda éjfélig hőségriadó van érvényben. ☀️ Vigyázzanak magukra. 💚💛

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!