Tippek, tudnivalók hőség idejére

☀️🔥☀️ KÁNIKULAINFÓ – Tippek, tudnivalók hőség idejére
Ne feledjék: hivatalosan ma éjfélig tart a hőségriadó.
☝️ A hőség különösen veszélyes a kisgyermekekre, az idős emberekre, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élőkre, rájuk a szokásosnál is jobban figyeljünk.
☀️ A legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között lehetőleg ne tartózkodjunk a napon.
☝️ A tűzvédelmi előírások betartása különösen fontos. A szabadban, erkélyen, kertben gyújtott tüzekkel (grillezés, bográcsozás) nagyon körültekintően járjunk el szárazság idején. 🔥A tüzet egyetlen percre se hagyjuk őrizetlenül.
☀️ Sose hagyjunk gyermeket, állatot tűző napon parkoló autóban, még rövid időre se. Ilyen időben akár 70 fok fölé is emelkedhet az autó belső hőmérséklete. ❗️ Ha napon álló autóban hagyott gyermeket vagy háziállatot látnak, kérjük, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot.
☝️ Fontos, hogy a nagy melegben megnőhet a szén-monoxid kialakulásának a veszélye is, mert ilyenkor légdugó alakulhat ki a kéményben. A kéménybe beszorult hideg levegő miatt a vízmelegítéskor keletkező füstgáz visszaáramolhat a lakásba, ami tragédiákhoz is vezethet. Ahol nyílt égésterű vízmelegítőt használnak, ott tanácsos szén-monoxid-érzékelőt elhelyezni az ilyen esetek elkerülése érdekében.
☀️ Nagyon fontos a folyamatos folyadékpótlás. Kerüljük el a kiszáradást (ennek jele lehet fáradékonyság, szédülés, fejfájás, hányinger).
☝️ Kerüljük a koffein-, cukor- és alkoholtartalmú italokat. Fogyasszunk könnyű, friss ételeket, a sópótlásra nagyon ügyeljünk.
☀️ A szabadban végzett, megterhelő fizikai munkát lehetőség szerint kerüljük.
☝️ A bőr, a szem védelmére ügyeljünk, kisgyerekek esetében különösen fontos a leégés megelőzése, a megfelelő fényvédelem.
☀️ Vezessünk nagyon óvatosan, a szokásosnál nagyobb körültekintéssel. Az extrém meleg az autósokra, a közlekedőkre is kedvezőtlen hatással lehet.
☝️ A gyógyszerek tárolási hőmérsékletére nagyon figyeljünk, a rendszeresen gyógyszert szedők, a krónikus betegségben szenvedők egyeztessenek a kezelőorvosukkal.
💦 A kerületi frissítőpontok, hűsölési lehetőségek listáját itt találják: https://jozsefvaros.hu/…/hosegriasztas-frissitopontok…/
💛💚 Vigyázzanak magukra.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!