Józsefvárosi rendezvények a nők elleni erőszak ellen 2021. november 26-27-én

Idén a Józsefvárosi Önkormányzat is csatlakozik a 16 Akciónap programsorozathoz, melynek célja a nők elleni erőszak minden formájának felszámolása.

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Napja) között rendezik meg. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén a Józsefvárosi Önkormányzat a NANE és a Patent Egyesület partnereként.

2021. november 26-án pénteken 16 és 20 óra között várjuk az érdeklődőket műhelyeinkre és beszélgetéseinkre a Kesztyűgyár Közösségi Házban (1084 Mátyás tér 15):

– 16 órától az Uccu Alapítvány Roma Identitás műhelyén a résztvevők lehetőséget kapnak a roma csoportok kulturális és identitásbeli sokszínűségének megismerésére, a kritikai gondolkodás fejlődésére, az előítéletek megkérdőjelezésére, miközben a roma fiatalok személyes narratívái is előtérbe kerülnek.

– Szintén 16 órától tervünk egy újabb közös szubjektív Józsefváros-térkép létrehozása, amely nők különböző gondolatait, tapasztalatait, élményeit, emlékeit, érzéseit jeleníti meg a kerülethez kapcsolódóan, saját elbeszéléseik alapján.

– 17 órától két műhely kezdődik párhuzamosan “Együtt egyenlően” címmel a NANE és a Patent szervezésében: egy műhely az egyenlô párkapcsolatokról, és a bántalmazó kapcsolatok jellemzôirôl; egy pedig az egyenlô szexről.

– 18 órától az Emma Egyesület műhelyének témája a szülészeti erőszak, a női valóság tabusítása.

– Szintén 18 órától “Hol lakom és hol szeretnék lakni?” címmel kezdődik Nők és lakhatás témájú műhelyünk.

2021. november 27-én szombaton 16 órától kifejezetten kamaszokat várunk a “Kérsz teát?” ingyenes színházi előadásra Sipos Vera és Bánki Gergely főszereplésével, majd az azt követő beszélgetésre a FIDO-ban a Koltói Anna téren (a Fiumei út és a Dobozi utca találkozásánál).

Ha a partnerünk nem akarja a teát, nem kényszerítjük bele. Ha a partnerünk nem akarja a szexet, nem kényszerítjük rá. Nem? A darab hol humorosan, hol megrázóan, teljesen hétköznapi, sokak által ismert, „ez velem is megtörtént” helyzeteken keresztül érzékelteti a manipuláció sokféleségét.

Kérjük a résztvevőket a járványügyi előírások betartására!

Részletes program: https://www.facebook.com/events/359920582551840

A Józsefvárosi Önkormányzat, a NANE és a PATENT Egyesületek közötti együttműködésről itt olvashatnak >>>

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!