Józsefvárosi rendezvények a nők elleni erőszak ellen 2021. november 26-27-én

Idén a Józsefvárosi Önkormányzat is csatlakozik a 16 Akciónap programsorozathoz, melynek célja a nők elleni erőszak minden formájának felszámolása.

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Napja) között rendezik meg. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén a Józsefvárosi Önkormányzat a NANE és a Patent Egyesület partnereként.

2021. november 26-án pénteken 16 és 20 óra között várjuk az érdeklődőket műhelyeinkre és beszélgetéseinkre a Kesztyűgyár Közösségi Házban (1084 Mátyás tér 15):

- 16 órától az Uccu Alapítvány Roma Identitás műhelyén a résztvevők lehetőséget kapnak a roma csoportok kulturális és identitásbeli sokszínűségének megismerésére, a kritikai gondolkodás fejlődésére, az előítéletek megkérdőjelezésére, miközben a roma fiatalok személyes narratívái is előtérbe kerülnek.

- Szintén 16 órától tervünk egy újabb közös szubjektív Józsefváros-térkép létrehozása, amely nők különböző gondolatait, tapasztalatait, élményeit, emlékeit, érzéseit jeleníti meg a kerülethez kapcsolódóan, saját elbeszéléseik alapján.

- 17 órától két műhely kezdődik párhuzamosan “Együtt egyenlően” címmel a NANE és a Patent szervezésében: egy műhely az egyenlô párkapcsolatokról, és a bántalmazó kapcsolatok jellemzôirôl; egy pedig az egyenlô szexről.

- 18 órától az Emma Egyesület műhelyének témája a szülészeti erőszak, a női valóság tabusítása.

- Szintén 18 órától “Hol lakom és hol szeretnék lakni?” címmel kezdődik Nők és lakhatás témájú műhelyünk.

2021. november 27-én szombaton 16 órától kifejezetten kamaszokat várunk a “Kérsz teát?” ingyenes színházi előadásra Sipos Vera és Bánki Gergely főszereplésével, majd az azt követő beszélgetésre a FIDO-ban a Koltói Anna téren (a Fiumei út és a Dobozi utca találkozásánál).

Ha a partnerünk nem akarja a teát, nem kényszerítjük bele. Ha a partnerünk nem akarja a szexet, nem kényszerítjük rá. Nem? A darab hol humorosan, hol megrázóan, teljesen hétköznapi, sokak által ismert, "ez velem is megtörtént" helyzeteken keresztül érzékelteti a manipuláció sokféleségét.

Kérjük a résztvevőket a járványügyi előírások betartására!

Részletes program: https://www.facebook.com/events/359920582551840

A Józsefvárosi Önkormányzat, a NANE és a PATENT Egyesületek közötti együttműködésről itt olvashatnak >>>

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!