Az Orczy tér élhetőbbé tétele

Beruházás helyszíne: Orczy tér

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: JGK Zrt.

Közreműködő: Városépítészeti Iroda, Fővárosi Önkormányzat

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (folyamatban)

 
 
 
 
 
Tervezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Beszerzés/ közbeszerzés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kész (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 5 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2024/3. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2024/4. negyedév

Röviden a beruházásról

Háttér: 

2023-as Közösségi Költségvetés nyertes ötlete.

Az Orczy tér megérdemli, hogy megkapja azt a figyelmet és ráfordítást, amelyet más terek már megkaptak. A tavalyi részvételi költségvetésben nyilvános illemhelyet szavaztak meg a józsefvárosiak, amely a villamosremíz oldalában fog megépülni. Ennek környezetét élhetőbbé kellene tenni szemetesek és padok kihelyezésével. A tér zöldítése történhetne néhány magaságyás kihelyezésével.

Főbb célok:  

A projekt célja egy olyan közterület, ami kényelmes a lakosok és járókelők számára, javítja a környezet biodiverzitását és a téren megfordulók kényelmét. Ezek mellett fontos szempont volt az alacsony karbantartás, és az olyan minimális fejlesztési javaslatok mely megfelelőképp hasznosítja a térhasználatot, egységesebbé teszi a teret. Szintén fontos aspektusa volt a térfejlesztésnek, hogy a már előrébb haladott önkormányzati fejlesztésekhez maximálisan illeszkedjen.

Főbb műszaki tartalom:

–              Biodiverzitás növelése, planténerek, növénytartók kihelyezése megfelelő kialakítással, zöldfelületek rendezése

–              Utcabútorok elhelyezése a közterületen, mely kiszolgálja a környéken lakók és a járókelők igényeit, és javítja a terület funkcionalitását

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!