Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ akadálymentesítése

Beruházás helyszíne: 1084 Budapest Auróra u. 22-28.

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Józsefvárosi Önkormányzat

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Beszerzés/ Közveszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

Beruházás költsége: 8 500 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/4. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2024/2. negyedév

Röviden a beruházásról

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat fenntartásában álló Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) (1084 Budapest Auróra u. 22-28) főbejáratának teljes akadálymentesítése új fotocellás ajtók beépítésével.

Főbb célok: 

A 2023-as Közösségi Részvételi Költségvetés keretében valósul meg az a projekt, amely a Józsefvárosi Egészségügyi Központ teljes akadálymentesítését tűzte ki célul. A projekt két főbb részre osztható: A bejárati ajtó nehezen nyitható, nem felel meg az akadálymentesség követelményének, mert babakocsival, járókerettel, mankóval közlekedők, fogyatékkal élők és idősek számára nagy nehézséget jelent a használata. Az ajtócsere mellet egyéb apróbb eszközök telepítésével, beépítésével tudjuk mindenki által könnyedén használhatóvá tenni az épületet. A projektet az önkormányzat fogyatékosügyi referensével való együttműködésben valamint akadálymentesítési szakmérnök bevonásával bonyolítjuk.

Főbb műszaki tartalom: 

  • 2db x 2 mozgószárnnyal és két oldalt 2 fix szárnnyal, keretes és osztatlan ajtólappal rendelkező automata, elektromechanikus zárszerkezettel, jelenlét és irányérzékelős mozgásérzékelővel rendelkező fotócellás ajtó
  • a meglévők mellett további taktilis járólapok alkalmazása az épület minden szintjén
  • fényerősségi kontraszt kontúrozás a betegfelvételi ablak körül
  • az akadálymentes mellékhelyiségbe fogasok, rögzített szappanadagolók, döntött tükrök, lehajtható pelenkázók valamint megfelelő csaptelepek elhelyezése

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!