Várunk Rád Tagóvoda felújítása

Beruházás helyszíne: 1086 Budapest, Csobánc u. 5.

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Józsefvárosi Önkormányzat

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (folyamatban)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kész (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 55 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/2. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2023/3. negyedév

Röviden a beruházásról

Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a kerület jelenlegi és leendő szülői, valamint gyermekeik szívesen válasszák a kerületi óvodákat és méltányos, szép környezetben folyhasson a gyerekek korai fejlesztése-nevelése. A Józsefvárosi Önkormányzat 12 tagóvodája különböző állapotban van és eltérő felszereltséggel rendelkezik. A kerület ezért fejlesztési keretet határozott meg a rosszabb helyzetű óvodák minőségbeli javítására, melyek a Magdolna-, Losonci- és az Orczy-negyedben találhatóak. Két fontos célja van a beavatkozásoknak: a fenntartáshoz szükséges műszaki karbantartások elvégzése és az intézmények külső-belső megjelenésének vonzóbbá tétele. Az önkormányzat a tervezésbe bevonta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait, akik felmérést készítettek. Az óvodapedagógusokkal, szülőkkel, gyerekekkel és más érintettekkel karöltve feltárták az adott intézmény problémáit és lehetőségeit.

Az óvoda a Csobánc utcából közelíthető meg, az udvarra az épületen átsétálva, egy hátsó ajtón jutunk. A főépület és a teraszon keresztül elérhető különálló épület (gondnoklakás) sok funkciót felölel, azonban ezek elhelyezkedése nem optimális és nincsen a pedagógusok számára fenntartott nevelőszoba. Cél a jelenlegi tér átszervezésével a funkciók megtartása valamint nevelőszoba, fejlesztő szobák és sószoba kialakítása. Ugyancsak feladat a homlokzat átfogó újragondolása. A műszaki megújítás mellett kifejezett igény volt annak humanizálása, hívogató, barátságos megújítása.

Főbb műszaki tartalom:

  • Gondnoklakás felújítása
  • Nevelői öltöző, vezetői iroda, óvónői szoba, fejlesztő szobák és a sószoba átalakítása térszervezezéssel
  • Homlokzat áttervezése hívogató és barátságos hangulatot közvetítve

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Még nem találhatóak ilyen típusú tartalmak.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!