Mackóvár Tagóvoda felújítása

Beruházás helyszíne: 1086 Budapest, Csobánc u. 5.

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: Józsefvárosi Önkormányzat

További információ: gazdalkodas@jozsefvaros.hu

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (befejezve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (befejezve)

 
 
 
 
 
Kész (befejezve)

Beruházás költsége: 60 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/3. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2023/4. negyedév

Röviden a beruházásról

Az önkormányzat elkötelezett abban, hogy a kerület jelenlegi és leendő szülői, valamint gyermekeik szívesen válasszák a kerületi óvodákat és méltányos, szép környezetben folyhasson a gyerekek korai fejlesztése-nevelése. A Józsefvárosi Önkormányzat 12 tagóvodája különböző állapotban van és eltérő felszereltséggel rendelkezik. A kerület ezért fejlesztési keretet határozott meg a rosszabb helyzetű óvodák minőségbeli javítására, melyek a Magdolna-, Losonci- és az Orczy-negyedben találhatóak. Két fontos célja van a beavatkozásoknak: a fenntartáshoz szükséges műszaki karbantartások elvégzése és az intézmények külső-belső megjelenésének vonzóbbá tétele. Az önkormányzat a tervezésbe bevonta a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait, akik felmérést készítettek. Az óvodapedagógusokkal, szülőkkel, gyerekekkel és más érintettekkel karöltve feltárták az adott intézmény problémáit és lehetőségeit.

A Csobánc utcában található óvoda felújításával célunk a jelenlegi tér átszervezésével a nevelői és pihenő funkciók megtartása valamint új nevelőszoba, fejlesztő szobák és sószoba kialakítása.

Ugyancsak feladat a homlokzat átfogó újragondolása. A műszaki megújítás mellett kifejezett igény volt annak humanizálása, hívogató, barátságos megújítása.

Főbb műszaki tartalom:

  • Nevelői öltöző, vezetői iroda, óvónői szoba, fejlesztő szobák és a sószoba átalakítása térszervezezéssel
  • Homlokzat áttervezése hívogató és barátságos hangulatot közvetítve

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!