Módosul a Káptalanfüredi Gyermek- és utánpótlástábor fejlesztésének támogatási szerződése

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Módosul a támogatási szerződés

2023. végén döntött úgy a Képviselő-testület, hogy módosítási kérelmet nyújt be a Káptalanfüredi gyermek- és utánpótlástábor fejlesztéséhez kapcsolódó Támogatási Szerződéssel kapcsolatban. 

A módosítás értelmében a táborból még hiányzó főépületben nem kell 50 fő részére szálláshelyet biztosítani, mivel ezt a funkciót a már megépült pavilonok ellátják. 

A módosítással közel fele akkora épület építhető, ami jobban illeszkedik a tájba és gazdaságosabban megépíthető, illetve fenntartható. 

A tábor működéséhez szükséges funkciók (közösségi terek, étkező, konyha, irodák) továbbra is rendelkezésre fognak állni a megépülő főépületben és a tábor területén lévő park is megújul.

A kérelem pozitív elbírálását követően az illetékes minisztériummal egyeztetve elkészült a Támogatási Szerződés módosítása, amit a Képviselő-testület a 2024. október 10-i alakuló ülésen elfogadott.

A tervek szerint ebben a ciklusban átadásra kerülhet a tábor, ami a elsődlegesen  gyermekcsoportok fogadását szolgálja a májustól szeptemberig terjedő időszakban, de számolni lehet azzal is, hogy az iskolai tanítási időben (erdei iskola) vagy szünetek (őszi, tavaszi) alatt csoportok is táboroznak. 

A táborral kapcsolatos további információk és hírek: https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/kaptalanfuredi-gyermek-es-utanpotlastabor-fejlesztese/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!