Káptalanfüredi gyermek- és utánpótlástábor fejlesztése

Beruházás helyszíne: 8220 Balatonalmádi, Somfa u. 1. (0114/5 hrsz)

Beruházó: Józsefvárosi Önkormányzat

Lebonyolító: BMSK Zrt.

Közreműködő: Rév8 Zrt., JKN Zrt., Emberi Erőforrások Minisztériuma

Beruházás jelenlegi státusza:

 
 
 
 
 
Előkészítés (befejezve)

 
 
 
 
 
Koncepcióalkotás (befejezve)

 
 
 
 
 
Tervezés (folyamatban)

 
 
 
 
 
Engedélyeztetés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Közbeszerzés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kivitelezés (nincs elkezdve)

 
 
 
 
 
Kész (nincs elkezdve)

Beruházás költsége: 2 100 000 000 (bruttó Ft)

Kivitelezés várható kezdése: 2023/1. negyedév

Kivitelezés várható befejezése: 2024/2. negyedév

Röviden a beruházásról

Háttér: A 3,2 hektár területű telek évtizedek óta a kerület gyermektáboraként funkcionál. Az önkormányzat az üdülő komplex felújítását tűzte ki célul 2015-ben. A fejlesztés első lépéseként az Önkormányzat és a Veszprém Handball Team Kft. között létrejött együttműködési megállapodás alapján, a Veszprém Handball Kft. megrendelésében 2017-ben elbontásra kerültek a tábor korábbi épületei és 2019-ben került átadásra 6 db. kétszintes lakópavilon, amelyek csak a főépülethez kapcsolódó beavatkozások után vehetőek használatba. Egy sportpálya és egy kisebb fitneszpark is megépült. A Józsefvárosi Önkormányzat 2021 szeptemberében új támogatási szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériumával 2,1 milliárd forint értékben. A támogatás tartalmazza új építészeti tervek készítését és engedélyezését, a főépület megépítését és felszerelését, a tábor teljes területének megújítását és I. ütemben megépült pavilonok felszerelését. A projekt teljeskörű lebonyolítója az Állami magasépítési beruházásokról szóló 2018. évi CXXXVIII. törvény alapján a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

Főbb célok: Az új tábor gyermektáboroztatásra és utánpótlás táborok megtartására ad lehetőséget. További kiemelt cél, hogy bővüljenek a beltéri multifunkcionális foglalkoztatóterületek és sportolási lehetőségek, valamint a kültéri sportfunkciók. Alapvető követelmény, hogy a tábor üzemeltetése takarékos és környezetbarát legyen megújuló energia és környezettudatos gépészeti megoldások használatával. Az új főépület kialakítása lehetővé teszi, hogy igény esetén az egész éves üzemeltetés biztosítható legyen. A tábor elsődlegesen gyermekcsoportok fogadását szolgálja a májustól szeptemberig terjedő időszakban. A tábor főként az általános és középiskolai korosztály és utánpótlás korosztályok nevelését, szórakozását szolgálja, de az Önkormányzat fontosnak tartja, hogy az óvodáskorúak is használhassák. A korszerű konyha kialakításával a környékbeli üdülők és gyermektáborok étkeztetése is megvalósítható. A táborozók számára a Józsefvárosi Önkormányzat tulajdonában lévő strand további lehetőséget biztosít a sportolásra, kikapcsolódásra.

Főbb műszaki tartalom:

 • közel 200 fős szálláskapacitás (50 fő a főépületben, 144 fő a pavilonokban)
 • 1,600 m2 alapterületű főépület, 500 adagos egész évben működtethető főzőkonyha, többfunkciós foglalkoztató termek kézműves és sportfoglalkozásoknak
  • a pavilonok a naprakész energetikai előírásoknak megfelelő klímarendszert kapnak
  • takarékos és fenntartható üzemeltetés megújuló erőforrások használatával
  • a meglévő és új épületek bútorozásra kerülnek
 • a tábor teljes területén megújuló zöldfelületek
 • parkfejlesztés az értékes faállomány megóvásával
 • új készségfejlesztő játszóterek a 3–6 éves és 7–15 éves korosztályoknak
 • sport- és rekreációs célú létesítmények, további sportfunkció megjelenése (pl. futókör, további sport és street workout pálya, pingpongasztalok stb.)

 

A beruházással kapcsolatos hírek, események

Korábbi, kapcsolódó hírek, események itt olvashatóak east

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!