Terasz engedélyek meghosszabbítása

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Terasz engedélyek meghosszabbítása

2022. szeptember 30-án megszűnik a törvény által 2021. december 1-től érvényben lévő vendéglátó teraszok ingyenes közterület- használata.

Kérjük a józsefvárosi vendéglátó teraszokat üzemeltető cégeket, egyéni vállalkozókat, szervezeteket, hogy 2022. szeptember 30-ig indítsák el a teraszuk közterület- használati engedélyeztetését.

A kérelmet e-önkormányzati portálon vagy e-papíron keresztül tudják benyújtani (e-papíron itt: https://jozsefvaros.hu/ugyintezes/ugy/kozterulet-hasznalat-kerelmezes/ érhető el).

A kérelem mellé csatolni kell:

  • Gazdasági társaság esetén 30 napnál nem régebbi cégkivonat, aláírási címpéldány; egyéni vállalkozás esetén hatósági bizonyítvány;
  • Meghatalmazás, ha a kérelmező helyett meghatalmazott képviselő jár el;
  • A használni kívánt területre vonatkozó méretarányos, egyértelmű helyszínrajzot, amelyen szerepelnie kell az igényelt terület szélessége hosszúsága, a kihelyezni kívánt közterületi berendezéseknek a szélessége, hosszúsága, az épület homlokzati falától, járda szélétől való távolsága; terasz esetén az üzlet portálját is jelölni kell a rajzon. A rajzon a közterületi berendezéseket is fel kell tüntetni (poller, villany pózna, köztéri szemetes stb.)
  • napernyő elhelyezése esetén külön helyszínrajzon jelölni kell a napernyő által lefedett területet (szélesség, hosszúság vagy kör alakú ernyőnél átmérő megadásával);
  • Az elhelyezni kívánt berendezés műszaki leírását és terveit;
  • Meglévő teraszra vonatkozó közterület-használati hozzájárulás megújítása esetén fényképfelvételt a meglévő kialakításról;
  • A településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet alapján településképi bejelentési eljárás lefolytatásához kötött tevékenység esetén az eljárásban hozott döntést.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!