Az online parkolási kérdőív eredményei

event_available Utolsó frissítés:

Fontosnak tartjuk, hogy a beérkező kerületi véleményeket megosszuk azokkal, akik a kérdőív kitöltésével segítették munkánkat, valamint a tágabb közvéleménnyel is.

2020 második felében a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás rendezésébe kezdett.

A parkolás újraszabályozásának célja egy fenntarthatóbb, biztonságosabb, valamennyi kerületit szolgáló parkolási rendszer kialakítása volt – mindezt pedig a helyiekkel együttműködésben.

A parkolás újraszabályozásának folyamata tehát úgy épült volna fel, hogy a lakosság körében végzett véleménygyűjtést, a vitairat nyilvánosságra hozását és egy lakossági fórumot követően véglegesedett volna az az átfogó keretrendszer, amely 2021-ben a parkolást új, fenntartható pályára állította volna.

A kormány év végi vonatkozó rendelkezése azonban új helyzetet teremtett, mivel megtiltotta az önkormányzatok számára díjszabásaik újragondolását – így a parkolási helyzet átfogó rendezése 2021-ben nem valósulhat meg.

Megvalósul azonban egy fontos elem a fővárosi szabályozáshoz igazodva: 2021-től már nem lakosonként, hanem lakásonként ad ki lakossági parkolási kedvezményt az önkormányzat. Ezzel egyébként a válaszadók 71 százaléka értett egyet.

Mindezzel együtt, fontosnak tartjuk, hogy a beérkező kerületi véleményeket megosszuk azokkal, akik segítették munkánkat a kérdőív kitöltésével és a tágabb közvéleménnyel is.

A kérdőív értékelése itt olvasható.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!