Elkezdődik a MikroMobilitási pontok kivitelezése

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Elkezdődik a MikroMobilitási pontok kivitelezése

2022 tavaszáig a JGK Zrt. több, mint 300 db új támaszt helyez ki a kerület a közterületeire.

Október második felében a meglévő kerékpártámaszok egy részét a JGK munkatársai ideiglenes eszközökkel MikroMobilitási ponttá jelölik ki. Ezt követően, november folyamán folyamatosan kezdődik majd el az újonnan épített pontok kivitelezése, majd az új kerékpártámaszok lehelyezése. Az első ütemben tavaszig több, mint 300 db új támaszt helyez ki a kerület a közterületeire.

A MikroMobilitási Pontokon saját és megosztott kerékpárokat, rollereket és más eszközöket lehet leparkolni. A kerületi tervek szerint a pontok 150-200 méterre helyezkednek el egymástól és a BKK típustervei alapján készülnek egységes fővárosi arculattal. A mikroMobilitási Pontok kialakításával összesen közel 600 új, közterületi kerékpártároló létesül, ami megháromszorozza a kerületi tárolók számát, ezzel orvosolva azok jelenlegi hiányát. A mielőbbi megoldás érdekében a mikroMobilitási Pontokat az Önkormányzat fogja létesíteni, és párhuzamosan olyan jogi-pénzügyi konstrukciót hoz létre, aminek a keretében kizárólag az erre kijelölt pontokon lehet elhelyezni a rollereket.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!