Új campus a Palotanegyedben

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefvárosi Önkormányzat a palotanegyediek érdekében a lakók bevonását kezdeményezi.

A közelmúlt fontos, Józsefvárost érintő eseménye, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) új campusának tervpályázatának győztese a KÖZTI és a Hamburg C. építészirodák konzorciuma, a pályázat vezető tervezői Tima Zoltán és Kruppa Gábor. Ők készíthetik el közösen az új campus részletes terveit. A tervpályázat előkészítése során a kerületi igények találkoztak a fejlesztők elképzeléseivel és beépültek a tervezési szempontok közé. A Bírálóbizottságban az Önkormányzatot Barta Ferenc főépítész képviselte.

A kerület vezetése támogat minden olyan fejlesztést, amely az itt lakók érdekeit figyelembe veszi, és a józsefvárosiaknak előnyös. Az önkormányzat folyamatosan kapcsolatban volt a szervezőkkel, a Budapest Fejlesztési Központ és a PPKE képviselőivel az elmúlt háromnegyed évben.

A Pollack Mihály tér, a Múzeum és a Szentkirályi utca szervesen kapcsolódik a beruházáshoz. Megújításuk városépítészetileg szükséges annak érdekében, hogy a projekt legyen minél közösségibb, gyalogosabb, zöldebb. Ezért fontos, hogy a campus kialakítása oly módon történjék, hogy a kialakuló épületegyütteshez kapcsolódó városias közösségi terek a városlakók és a terület használói számára egyaránt átjárhatóak legyenek, kapcsolódva a meglévő városszövethez. A kerületi klímastratégiával összhangban a tömböt körülvevő közterületek erőteljes fásítása is szerepel a közösen megfogalmazott célok között.

Az önkormányzat főépítészének véleménye szerint a nyertes pályamű alkalmas arra, hogy továbbtervezésével a kiírás szellemisége még jobban érvényesüljön. A bíráló bizottság több kiegészítő javaslatot fogalmazott meg számukra, melyek betartását az elkövetkező folyamatban figyelemmel kísérjük.

A Józsefvárosi Önkormányzat mindent megtesz azért, hogy a palotanegyediek érdekei megfelelő módon biztosítva legyenek a tervezési folyamatban, ezért folyamatos társadalmi párbeszédet kérünk és kezdeményezünk a koordinátor BFK-tól.  Célunk, hogy egy, a józsefvárosi és azon belül a palotanegyedi lakosokhoz méltó és őket figyelembe vevő beruházás valósulhasson meg.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!