A Te pénzed, a Te döntésed!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A Te pénzed, a Te döntésed!

Józsefvárosi Részvételi Költségvetés

Az évről évre ismétlődő folyamat keretében a lakosság által kitalált és rangsorolt projektek valósulnak meg

A részvételi költségvetés egy olyan tanácskozási és döntéshozatali eljárás, melynek során a közösség tagjai közvetlenül befolyásolhatják a költségvetés egy részének felhasználását. Az évről évre ismétlődő folyamat keretében a lakosság által kitalált és rangsorolt projektek valósulnak meg, az eredmények átláthatóak és számonkérhetőek.

2022-ben a józsefvárosi lakosok 120 millió forint elköltéséről dönthetnek!

A részvételi költségvetés az ötletek beadásával indul 2022 márciusában. Ebben a szakaszban, április végéig, bárki, aki Józsefvárosban él, dolgozik, vagy tanul és elmúlt 16 éves adhat majd be ötletet az online felületen (reszvetel.jozsefvaros.hu), személyesen az önkormányzat intézményeiben, vagy a kerület forgalmas köztereire helyezett pultjainknál.

Lehetőség lesz továbbá részt venni olyan ötletelő műhelyeken is, amelyeken az önkormányzat szakembereinek segítségével, más lakókkal közösen gondolkodva születhetnek ötletek.

A kerületet 3 körzetre osztottuk, amelyek fejlesztésére várjuk az ötleteket. Ötletet bármelyik körzetre be lehet adni. Mindegyik körzetnek 40 millió forint áll rendelkezésére.

A részvételi költségvetésbe érkező és a hivatal által elfogadott ötletekre 2022 júniusában indul a szavazás, amelyen minden 16 év feletti józsefvárosi lakos részt vehet. A szavazás időszaka július végéig tart. Az egyes körzetekben a 40 milliós értékhatárig megszavazott ötletek megvalósításának előkészítése ezt követően, szeptembertől indulhat.

A Józsefvárosi Költségvetés közérthető összefoglalója letölthető innen: Józsefváros Költségvetési Tervezete 2022.pdf

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!