Önkénteseket várunk…

event_available Utolsó frissítés:

a 2022-es részvételi költségvetés szervezéséhez

Célunk, hogy minden kerületi lakos részt vehessen a folyamatban, ne csak online legyen lehetőség csatlakozni a közös munkához. Ehhez jelen kell lenni a kerületben! Ebben kérjük az önkéntesek segítségét!

2022-ben megvalósul Józsefváros első Részvételi Költségvetési folyamata, amelyről itt olvashat bővebben >>>

Hogyan fog a költségvetés-tervezés valóban részvételivé válni? Hogyan érjük el a lakókat, hogyan vonjuk be őket, hogyan biztosítjuk mindenki számára a szavazás lehetőségét?

Célunk, hogy minden kerületi lakos részt vehessen a folyamatban, ne csak online legyen lehetőség csatlakozni a közös munkához. Ehhez jelen kell lenni a kerületben! Ebben kérjük az önkéntesek segítségét!

A részvételi költségvetés egy olyan tanácskozási és döntéshozatali eljárás, melynek során a közösség tagjai közvetlenül befolyásolhatják a költségvetés egy részének felhasználását.

Az évről évre ismétlődő folyamat keretében a lakosság által kitalált és rangsorolt projektek valósulnak meg, az eredmények átláthatóak és számonkérhetőek.

Önkéntesként ezt a folyamatot segítheti részvételével!

Plakátok, kihelyezése, szórólapok terjesztése, standolás a kerület terein, segítés a fórumok lebonyolításában? Töltse ki az űrlapot, jelölje meg, hogy mely tevékenységben tud részt venni és a Közösségi Részvételi Iroda munkatársa felveszi majd Önnel a kapcsolatot!

A jelentkezéshez további adatokat is megadhat, amivel segítheted, hogy fel tudjuk mérni az erőforrásainkat. Arra kérjük, hogy ossza meg velünk, hogy beszél-e idegen nyelven, rendelkezésére áll-e autó, van-e e korábbról önkéntes tapasztalata, illetve előreláthatólag mennyi időt fog tudni az önkéntességre szánni.

A 2022-es részvételi költségvetés ötletbeadási szakasza márciusban indul. Az önkéntes jelentkezőknek februárban tartunk képzést, amelyen megismerheti a folyamatot és segítséget kap az önkéntes munka elvégzéséhez. A részvételi költségvetés-tervezés folyamata 2022 februárjától szeptemberig tart. Önkéntesnek a teljes folyamat során lehet jelentkezni!

A jelentkezési űrlap itt található >>>

További kérdésekkel keresse a Közösségi Részvételi Irodát: reszvetel@jozsefvaros.hu

Köszönjük jelentkezését!

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!