Megújuló név, több pénz zöld pályázatokra

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefvárosi Önkormányzat zöld pályázatait mostantól Telkes Mária-pályázat néven érdemes keresniük a helyi lakosoknak.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb kerületi közterület, közintézmény és program női nevet viseljen, a klímavédelmi célú társasházi pályázatok gyűjtőneve Telkes Mária-pályázat lesz.

Fontos további változás, hogy idén jóval nagyobb keretösszeget, összesen 30 millió forintot szánunk a Telkes Mária-pályázatra. Szintén újítás, hogy a klímavédelmi célok köre kibővül, hat különböző zöld célra pályázhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek. Végezetül: az egyes célokra nem külön-külön kell pályázni: a társasház a leadott pályázatban egy adott összegre - legfeljebb 1,5 millió forintra - pályázik, és azon belül megjelöli azokat a modulokat, amelyre a kívánt összeget elkölteni tervezi.

A pályázati kiírás, és az adatlapok itt találhatóak: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/hirdetmenyek/palyazatok/1503

A pályázható modulok:

“A” modul: Zöld udvar program

“B” modul: Árnyékolási program

“C” modul: Homlokzatzöldítési program

“D” modul: Gangzöldítési program

“E” modul: Kerékpártároló program

“F” modul: Kerti esővízgyűjtő program

A pályázaton Józsefváros közigazgatási területén lévő, nem 100%-os önkormányzati tulajdonú társasházak és lakásszövetkezetek, illetve az „F” modul esetében a kertkapcsolattal rendelkező társasházak, illetve családi házak indulhatnak. A szükséges önrész nagysága az elszámolható költségek összegének minimum 20%-a.

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. május 15. Amennyiben a teljes pályázati keretösszeg nem merül ki eddig az időpontig, a második körös benyújtások határideje 2022. szeptember 30.

Az érvényes pályázás feltétele a kitöltött pályázati adatlap és mellékletei, illetve az arra jogosult aláírása. A pályázati adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/hirdetmenyek/palyazatok

A pályázat leadásának módja:

- magánszemély közös képviselők részéről a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Kerületgazdálkodási Ügyosztályára (1082 Budapest, Baross u 63-67. III. em. 311.) személyesen vagy postai úton

- egyéni vállalkozó és cég közös képviselők részéről elektronikus módon (Cégkapun keresztül a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap elérhetőségen keresztül elektronikus űrlap, vagy ún. e-papír a Hivatal/Önkormányzat Hivatali Kapujára). A pályázathoz feltöltött dokumentumokat „pdf” kiterjesztéssel kérjük elmenteni. A borítékon, illetve a tárgyban kérjük megjelölni a pályázó társasház címét (pl.: Társasházi pályázat _Baross utca 63-67.)

A pályázattal kapcsolatos további felmerülő kérdéseikkel a +36 1 459 2576-os vagy + 36 1 459 2552-es telefonszámon, illetve a zoldpalyazat@jozsefvaros.hu e-mail címen keresheti munkatársainkat.

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!