Megújuló név, több pénz zöld pályázatokra

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Megújuló név, több pénz zöld pályázatokra

A Józsefvárosi Önkormányzat zöld pályázatait mostantól Telkes Mária-pályázat néven érdemes keresniük a helyi lakosoknak.

Annak érdekében, hogy a lehető legtöbb kerületi közterület, közintézmény és program női nevet viseljen, a klímavédelmi célú társasházi pályázatok gyűjtőneve Telkes Mária-pályázat lesz.

Fontos további változás, hogy idén jóval nagyobb keretösszeget, összesen 30 millió forintot szánunk a Telkes Mária-pályázatra. Szintén újítás, hogy a klímavédelmi célok köre kibővül, hat különböző zöld célra pályázhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek. Végezetül: az egyes célokra nem külön-külön kell pályázni: a társasház a leadott pályázatban egy adott összegre – legfeljebb 1,5 millió forintra – pályázik, és azon belül megjelöli azokat a modulokat, amelyre a kívánt összeget elkölteni tervezi.

A pályázati kiírás, és az adatlapok itt találhatóak: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/hirdetmenyek/palyazatok/1503

A pályázható modulok:

“A” modul: Zöld udvar program

“B” modul: Árnyékolási program

“C” modul: Homlokzatzöldítési program

“D” modul: Gangzöldítési program

“E” modul: Kerékpártároló program

“F” modul: Kerti esővízgyűjtő program

A pályázaton Józsefváros közigazgatási területén lévő, nem 100%-os önkormányzati tulajdonú társasházak és lakásszövetkezetek, illetve az „F” modul esetében a kertkapcsolattal rendelkező társasházak, illetve családi házak indulhatnak. A szükséges önrész nagysága az elszámolható költségek összegének minimum 20%-a.

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. május 15. Amennyiben a teljes pályázati keretösszeg nem merül ki eddig az időpontig, a második körös benyújtások határideje 2022. szeptember 30.

Az érvényes pályázás feltétele a kitöltött pályázati adatlap és mellékletei, illetve az arra jogosult aláírása. A pályázati adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról: https://old.jozsefvaros.hu/onkormanyzat/hirdetmenyek/palyazatok

A pályázat leadásának módja:

– magánszemély közös képviselők részéről a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Kerületgazdálkodási Ügyosztályára (1082 Budapest, Baross u 63-67. III. em. 311.) személyesen vagy postai úton

– egyéni vállalkozó és cég közös képviselők részéről elektronikus módon (Cégkapun keresztül a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap elérhetőségen keresztül elektronikus űrlap, vagy ún. e-papír a Hivatal/Önkormányzat Hivatali Kapujára). A pályázathoz feltöltött dokumentumokat „pdf” kiterjesztéssel kérjük elmenteni. A borítékon, illetve a tárgyban kérjük megjelölni a pályázó társasház címét (pl.: Társasházi pályázat _Baross utca 63-67.)

A pályázattal kapcsolatos további felmerülő kérdéseikkel a +36 1 459 2576-os vagy + 36 1 459 2552-es telefonszámon, illetve a zoldpalyazat@jozsefvaros.hu e-mail címen keresheti munkatársainkat.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!