Mi történt az elmúlt egy évben a Déri Miksa utca felújításának ügyében?

event_available Utolsó frissítés:

Az eredeti cikk dátuma: 2021. július 19.

A 2020-as közösségi tervezéseken új igények merültek fel, kiemelt hangsúlyt kapott a biztonság és a fenntartás kérdése

Mint ismert, a Józsefvárosi  Önkormányzat egy funkciójában megújuló közteret hoz létre a Déri Miksa utca Nagy Fuvaros és Fecske utca közötti szakaszán.

2019-et követően a projektet újraterveztük, hogy jelentősen zöldebb, gyalogos- és családbarátabb fejlesztés valósulhasson meg.

Az elképzelés szervesen bekapcsolja a Nagy Ho-ho-horgász játszóteret és a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK), eddig kerítéssel elválasztott zöldfelületét is.

Az önkormányzat célja, hogy egy olyan sétány jöjjön létre a Csarnok negyedben, amit a lakók és az itt dolgozók is a sajátjuknak éreznek és büszkék rá, ezért egy többlépcsős folyamatban, az itt élőkkel közösen készítette el a felújítás terveit.

Lesz például csőszház, köztéri wc és a fákat sem dézsákba ültetjük majd, hanem szabadföldbe. A zöldfelületek minőségi javítása számos egyeztetéssel járt a közmű szolgáltatókkal, a folyamatot sajnos lassította a járvány miatt kialakult helyzet. Ezen a nyáron megkötjük a támogatási szerződést a Fővárossal, és ezután kezdődhet a közbeszerzési eljárás, azaz a kivitelező kiválasztása.

A kivitelezés mindezek után várhatóan 2022 tavaszán kezdődik, a közbeszerzési eljárás eredményétől függően. A tavaszi megvalósítás reményeink szerint gyorsabb lebonyolítást tesz lehetővé, mint egy télen induló kivitelezés.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!