Mi történt az elmúlt egy évben a Déri Miksa utca felújításának ügyében?

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Mi történt az elmúlt egy évben a Déri Miksa utca felújításának ügyében?

Az eredeti cikk dátuma: 2021. július 19.

A 2020-as közösségi tervezéseken új igények merültek fel, kiemelt hangsúlyt kapott a biztonság és a fenntartás kérdése

Mint ismert, a Józsefvárosi  Önkormányzat egy funkciójában megújuló közteret hoz létre a Déri Miksa utca Nagy Fuvaros és Fecske utca közötti szakaszán.

2019-et követően a projektet újraterveztük, hogy jelentősen zöldebb, gyalogos- és családbarátabb fejlesztés valósulhasson meg.

Az elképzelés szervesen bekapcsolja a Nagy Ho-ho-horgász játszóteret és a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK), eddig kerítéssel elválasztott zöldfelületét is.

Az önkormányzat célja, hogy egy olyan sétány jöjjön létre a Csarnok negyedben, amit a lakók és az itt dolgozók is a sajátjuknak éreznek és büszkék rá, ezért egy többlépcsős folyamatban, az itt élőkkel közösen készítette el a felújítás terveit.

Lesz például csőszház, köztéri wc és a fákat sem dézsákba ültetjük majd, hanem szabadföldbe. A zöldfelületek minőségi javítása számos egyeztetéssel járt a közmű szolgáltatókkal, a folyamatot sajnos lassította a járvány miatt kialakult helyzet. Ezen a nyáron megkötjük a támogatási szerződést a Fővárossal, és ezután kezdődhet a közbeszerzési eljárás, azaz a kivitelező kiválasztása.

A kivitelezés mindezek után várhatóan 2022 tavaszán kezdődik, a közbeszerzési eljárás eredményétől függően. A tavaszi megvalósítás reményeink szerint gyorsabb lebonyolítást tesz lehetővé, mint egy télen induló kivitelezés.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!