Új MOL Bubi gyűjtőállomások és mikromobilitási pontok a VIII. kerületben

event_available Utolsó frissítés:

5 újgenerációs MOL Bubi gyűjtőállomás telepítése kezdődött el a főváros VIII. kerületében április 11-én, hétfőn. Az új helyszíneken a megszokott dokkolók helyett hagyományos kerékpártámaszok lesznek és a gyűjtőállomások mellett mikromobilitási pontokat is kialakítanak.

A VIII. kerületi Magdolna negyed és az Orczy negyed nagy része eddig sajnos hiányzott a MOL Bubi hálózatából.

Ez nem csupán egy helyi jelentőségű hiány volt, hanem az összhálózatot tekintve is rést képzett a MOL Bubi szolgáltatásában.

Éppen ezért az Önkormányzat kezdeményezésére a BKK és a Józsefvárosi Önkormányzat munkatársai már hosszú ideje dolgoztak a leghiányzóbb hálózati elemek létrejöttén. A közös munka első ütemében a VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával, a Budapesti Közlekedési Központ koordinálásában április 11-én, hétfőn

5 újgenerációs MOL Bubi gyűjtőállomás létesítése kezdődött el az alábbi helyszíneken:

•    Teleki tér,

•    Mátyás tér,

•    Losonci lakótelep (Práter utca–Szigony utca kereszteződés),

•    Kálvária tér,

•    Bródy Sándor utca–Horánszky utca kereszteződés.

Az 5 új MOL Bubi és mikromobilitási pont létesítése és minél gyorsabb kialakítása érdekében az Önkormányzat pénzbeli támogatást nyújt a BKK részére.

A telepítési munkák tervezett időtartama előreláthatóan két hét,

így várhatóan már húsvét után birtokba vehetik a kerületi lakosok és a MOL Bubit használó ügyfelek is ezeket a pontokat. A gyűjtőállomások könnyebb, akadálymentes megközelíthetőségét és használatát jelentős kerékpárosbarát forgalomtechnikai beavatkozásokkal biztosítják.

A kerékpárosbarát közlekedésfejlesztés forgalomtechnikai csomagjában az alábbi helyszíneken készülnek beavatkozások:

Horánszky utca,

Bródy Sándor utca,

Gutenberg tér,

Rákóczi tér,

Lovassy László utca,

Tavaszmező utca,

Bauer Sándor utca,

Teleki tér,

Koszorú utca,

Práter utca,

Tömő utca. A Bródy Sándor utca Horánszky utca és Gutenberg tér közötti szakaszán az északi, páros oldalon javulnak a gyalogos közlekedés feltételei a járdán.

Összesen 16 autó parkolóhelynyi terület szabadul fel, így az utcában akadálymentesebb, biztonságosabb és kényelmesebb lesz közlekedni gyalog és mikromobilitási eszközökkel is.

A telepítéssel egy időben a Kőfaragó utca–Vas utca kereszteződésben található gyűjtőállomás a Bródy Sándor utca-Horánszky utca kereszteződésbe kerül át, így jobban kiszolgálja a Palotanegyed északi részét.A bővítésnek köszönhetően jelentősen javul a Palota, a Losonci, a Magdolna és az Orczy negyedek megközelíthetősége.

Ezentúl ezek a területek is jobban elérhetővé válnak MOL Bubival a belváros tágabb térségéből,

valamint pár percre kerülnek a közelebbi nagyforgalmú közösségi közlekedési megállók is (pl. Astoria, Rákóczi tér, Kálvin tér stb.).

Szintén javulnak a kerületen belüli kapcsolatok is: a lakóövezetekből könnyebben elérhetővé válik a Rákóczi téri vásárcsarnok, a Teleki téri piac, a bevásárlóközpontok, a kereskedelmi és kulturális helyszínek is.

Kerékpárosbarát fejlesztések a fővárosban

Budapest belső városrészeinek kerékpárosbarát fejlesztése szorosan kapcsolódott a MOL Bubi bevezetéséhez.

A budapesti közbringarendszer szolgáltatási területének kialakítása érdekében történt a belváros komplex kerékpárosbarát fejlesztése, amelynek köszönhetően a MOL Bubi szolgáltatási területén a kerékpározás, az autóforgalom és a parkolás egyaránt biztonságosabbá vált.A Budapesti Közlekedési Központ - látva a kerékpárok jelentős kihasználtságát - 2021 végén 360 vadonatúj MOL Bubi biciklivel gyarapította a fővárosi közbringaszolgáltatás flottáját.

A BKK ügyfelei jelenleg 158 helyszínen,  többek között fontos közlekedési csomópontokban és közösségi közlekedési megállók közelében vehetik fel és adhatják le a MOL Bubi bicikliket.

A flottában már összesen 1560 kerékpár szolgálja a budapestiek kényelmét, amelyekkel legfeljebb 10-15 perc alatt bárhová gyorsan el lehet jutni a város belső részein, hosszabb távolságokra pedig a szolgáltatás rugalmasan kombinálható a közösségi közlekedés egyéb eszközeivel.

Budapesti Közlekedési Központ, Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat

We only use cookies (data stored in your browser) when necessary to make our sites smarter for you. Please click the Accept button after reading the Privacy Policy!