Bemutatjuk a megújult jozsefvaros.hu-t

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Bemutatjuk a megújult jozsefvaros.hu-t

A Józsefvárosi Önkormányzat honlapja mától megújult struktúrában és kinézettel érhető el, a megszokott címen: https://jozsefvaros.hu. A honlapfejlesztés célja, hogy online felületünk ügyfélbarátabb, modernebb és átlátható legyen, azaz jobban szolgálja a helyieket. Ugyanakkor az átállásról fontos tudni, hogy fokozatos, azaz bizonyos tartalmak feltöltése még nem végleges. Az átállás alatt a felhasználók érzékelhetnek technikai problémákat, akár leállásokat a honlapon, de ez remélhetőleg nem fog sokáig tartani.

Fontos változás, hogy megújult honlapunkon az ügyfelek már nem csak ügyosztályok és irodák alapján kereshetnek, hanem ügyek alapján is böngészhetnek az “Ügyintézés” fül alatt. Aki továbbra is a megszokott ügyosztályok/irodák alapján tájékozódna, azokat továbbra is megtalálja az “Otthon” fül “Polgármesteri Hivatal” menüpontjában.

Szintén fontos fejlesztés, hogy egységes struktúrában jelennek meg a kerületben zajló városfejlesztési projektek az “Otthon” fül “Városfejlesztés” menüpontjában. Itt is igaz, hogy folyamatosan töltjük fel ide a tartalmakat a következő hetekben.

Reméljük, hogy jelentősen megkönnyíti és gördülékenyebbé teszi az ügyintézést a honlapról elérhető online időpontfoglalás funkció, amely az “Ügyintézés” fül alatt érhető el. Az online időpontfoglalási rendszerbe fokozatosan kapcsoljuk be az irodákat/ügyeket, azaz egyelőre még nem teljeskörű a szolgáltatás.

Az „Ügyintézés” menüpontot véglegesítés előtt 15 önkéntessel teszteltük, akik néhány előre meghatározott feladatot kaptak, amit az új honlapon kellett ügyfélként megoldaniuk, elvégezniük.

A tesztelésben egy szolgáltatás-tervező (service design) szakértő vett részt, aki a feladatok megoldása közbeni tapasztalatokat és felhasználói élményeket monitorozta. Ezek a felhasználói tapasztalatok, javaslatok, és vélemények beépültek a végleges „Ügyintézés” menüpontba. Ezúton is köszönjük az önkéntesek munkáját!

Célunk, hogy a kerület hétköznapjaiban rendszeres felújításokhoz, egyéb köztéri munkákhoz kapcsolódó közterületi lezárások átláthatóan jelenjenek meg honlapunkon. Ezt szolgálja az “Otthon” fül “Hirdetőtábla” menüpontjában található “Közterületi lezárások” menü.

Megújult és könnyebben elérhetővé vált a honlap “Átláthatóság” füle. Ide is folyamatosan töltjük fel a tartalmakat, célunk, hogy a közösséget kiemelten érdeklő közérdekű adatok a lehető leggyorsabban és átláthatóbban álljanak rendelkezésre.

Külön menüben gyűjtjük össze a honlapon a Józsefvárosi Önkormányzat eseményeit az “Otthon” fül “Otthon” menüpontjában – ugyanitt a kerületi pályázatok és a hírlevelek is önálló felületet kaptak.

Fokozatosan töltjük meg tartalommal a részvételi menüpontot, célunk, hogy hosszú távon valóban a bevonás felületévé válhasson.

A honlap megújítását az Önkormányzat munkatársai valósították meg, saját erőforrásokból, külső partnerek bevonása nélkül, ezért a honlapfejlesztés nem járt pluszkiadással.

A https://jozsefvaros.hu jelenleg éles tesztelés alatt van. Kérjük, ha hibát tapasztalnak, írjanak a reszvetel@jozsefvaros.hu e-mail címre. Bízunk benne, hogy a honlap elnyeri tetszésüket!

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!