Józsefvárosi Művészeti Ösztöndíjprogram Balogh Lajos emlékére

event_available Utolsó frissítés:

Idén először írjuk ki Balogh Lajos Paci, elhunyt önkormányzati képviselő, roma aktivista és művész emlékére alapított ösztöndíjpályázatunkat. Célunk, hogy az ösztöndíjpályázat hozzájáruljon a roma kultúrát reprezentáló alkotó, előadóművészeti tevékenységek támogatásához. A nyertes ösztöndíjasok a havi ösztöndíj mellett tapasztalt mentorokról szakmai támogatást is kapnak; emellett lehetőségük lesz a kerületi programokon előadni, bemutatni művészetüket.

A pályázati felhívás: http://www.karacsonysandorkozalapitvany.hu/palyazati-felhivas/

Ki vehet részt a pályázaton?

Mindenki, aki 2022. szeptember 1-jén már elmúlt 10 éves, de még nem múlt el 35 éves, és VIII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy a kerületben tanul, vagy egyéb kerületi kötődéssel rendelkezik.

 

Milyen kategóriákban lehet pályázni?

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: zeneművészet; képzőművészet és vizuális művészetek; irodalom és előadó-művészet.

Mit kell benyújtani a pályázathoz?

  1. Adatlap – szakmai munkaterv és mellékletei
  2. Önéletrajz
  3. Nyilatkozat

Nem kötelező benyújtani, de előnyt jelenthet:

  1. Ajánlólevelek
  2. Szociális helyzet nyilatkozat

A formanyomtatványok elérhetők: http://www.karacsonysandorkozalapitvany.hu/palyazati-felhivas/

Mennyi ideig és hány forintot jelent az ösztöndíj?

2022 szeptemberétől így 12 hónapon keresztül 30 fő fog ösztöndíjban részesülni: 20-an zeneművészeti, 5 fő képzőművészeti és vizuális művészeti, 5 fő pedig irodalmi és előadó-művészeti ösztöndíjban. Az ösztöndíj mértéke köznevelésben tanuló pályázatok esetén havi 40 ezer, felsőoktatási hallgatók esetén havi 50 ezer, egyéb pályázók esetén havi bruttó 115 ezer forint.

Hogyan kell benyújtani a pályázatot?

A pályázat beérkezésének határideje: 2022. június 20. hétfő 12 óra

A pályázat benyújtható

  • postán egy eredeti és egy másolt példányban:

Címzett: Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért

Cím: 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

A borítékon kérjük feltüntetni: “Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért KSKA-2022/1. pályázat”, valamint a megadott kategória sorszámát.

  • személyesen egy eredeti és egy másolt példányban:

Címzett: Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért

Cím: Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 1082 Budapest, Baross u. 63-67. szám földszinti Tám-Pont Információs Irodán.

Hétfő-csütörtök: 8:00-15:30, Péntek: 8:00-13:00.

A borítékon kérjük feltüntetni: “Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért KSKA-2022/1. pályázat”, valamint a megadott kategória sorszámát.

Kérdésem van a pályázattal kapcsolatban, kihez fordulhatok?

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos észrevételekkel, kérdésekkel munkanapokon, 9:00 és 15:00 óra között 2022. június 20. hétfő 10:00 óráig fordulhatnak a Közalapítvány munkatársához az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: Sütőnél Schneider Emese: 06-20-228-1727

Email: karacsonysandorkozalapitvany@jozsefvaros.hu.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!