Józsefvárosi Művészeti Ösztöndíjprogram Balogh Lajos emlékére

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefvárosi Művészeti Ösztöndíjprogram Balogh Lajos emlékére

Idén először írjuk ki Balogh Lajos Paci, elhunyt önkormányzati képviselő, roma aktivista és művész emlékére alapított ösztöndíjpályázatunkat. Célunk, hogy az ösztöndíjpályázat hozzájáruljon a roma kultúrát reprezentáló alkotó, előadóművészeti tevékenységek támogatásához. A nyertes ösztöndíjasok a havi ösztöndíj mellett tapasztalt mentorokról szakmai támogatást is kapnak; emellett lehetőségük lesz a kerületi programokon előadni, bemutatni művészetüket.

A pályázati felhívás: http://www.karacsonysandorkozalapitvany.hu/palyazati-felhivas/

Ki vehet részt a pályázaton?

Mindenki, aki 2022. szeptember 1-jén már elmúlt 10 éves, de még nem múlt el 35 éves, és VIII. kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy a kerületben tanul, vagy egyéb kerületi kötődéssel rendelkezik.

 

Milyen kategóriákban lehet pályázni?

A pályázatot három kategóriában hirdetjük meg: zeneművészet; képzőművészet és vizuális művészetek; irodalom és előadó-művészet.

Mit kell benyújtani a pályázathoz?

  1. Adatlap – szakmai munkaterv és mellékletei
  2. Önéletrajz
  3. Nyilatkozat

Nem kötelező benyújtani, de előnyt jelenthet:

  1. Ajánlólevelek
  2. Szociális helyzet nyilatkozat

A formanyomtatványok elérhetők: http://www.karacsonysandorkozalapitvany.hu/palyazati-felhivas/

Mennyi ideig és hány forintot jelent az ösztöndíj?

2022 szeptemberétől így 12 hónapon keresztül 30 fő fog ösztöndíjban részesülni: 20-an zeneművészeti, 5 fő képzőművészeti és vizuális művészeti, 5 fő pedig irodalmi és előadó-művészeti ösztöndíjban. Az ösztöndíj mértéke köznevelésben tanuló pályázatok esetén havi 40 ezer, felsőoktatási hallgatók esetén havi 50 ezer, egyéb pályázók esetén havi bruttó 115 ezer forint.

Hogyan kell benyújtani a pályázatot?

A pályázat beérkezésének határideje: 2022. június 20. hétfő 12 óra

A pályázat benyújtható

  • postán egy eredeti és egy másolt példányban:

Címzett: Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért

Cím: 1082 Budapest, Baross utca 63-67.

A borítékon kérjük feltüntetni: “Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért KSKA-2022/1. pályázat”, valamint a megadott kategória sorszámát.

  • személyesen egy eredeti és egy másolt példányban:

Címzett: Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért

Cím: Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 1082 Budapest, Baross u. 63-67. szám földszinti Tám-Pont Információs Irodán.

Hétfő-csütörtök: 8:00-15:30, Péntek: 8:00-13:00.

A borítékon kérjük feltüntetni: “Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért KSKA-2022/1. pályázat”, valamint a megadott kategória sorszámát.

Kérdésem van a pályázattal kapcsolatban, kihez fordulhatok?

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos észrevételekkel, kérdésekkel munkanapokon, 9:00 és 15:00 óra között 2022. június 20. hétfő 10:00 óráig fordulhatnak a Közalapítvány munkatársához az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: Sütőnél Schneider Emese: 06-20-228-1727

Email: karacsonysandorkozalapitvany@jozsefvaros.hu.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!