Részvételi költségvetés: Lezárult az ötletek gyűjtése

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Részvételi költségvetés: Lezárult az ötletek gyűjtése

Lezárult az ötletek gyűjtése a Józsefvárosi Részvételi Költségvetéshez

Túl vagyunk a kerület első részvételi költségvetésének legelső szakaszán. Március 1. és április 30. között Józsefváros mindhárom körzetében arra kértük a lakókat és érintetteket, hogy nyújtsák be ötleteiket, amelyekből később javaslatok és megoldások születhetnek.

Az első, 2022-es józsefvárosi részvételi költségvetésben a kerületi lakosok 120 millió forint elköltéséről dönthetnek. Annak érdekében, hogy a kerület minden részére jusson forrás, Józsefvárost három körzetre osztottuk, ezekre a körzetekre és általánosan a kerületre vonatkozóan is lehetett ötleteket benyújtani mind online, mind személyesen a kerület intézményeiben és közösségi tereiben kihelyezett ötletládáinkban, a közterületi standjainknál és ötletelő műhelyeinken is.

Március és április folyamán három ötletelő műhelyt is tartottunk a H13-ban, a Kesztyűgyárban és a Szenes Iván téren – ezúton is nagyon köszönjük minden résztvevő hozzájárulását! Hatalmas sikernek tartjuk, hogy az ötletelő fázisban több mint 130 ötletet küldtetek be a részvételi költségvetésbe.

Mi történik most?

A beérkező ötletek 2022 májusában egy többlépcsős szűrési és fejlesztési folyamaton mennek keresztül, amelynek célja, hogy a végén továbbjutó ötletek közel azonos kidolgozottsággal kerüljenek a szavazólapra. Az ötletek előrehaladása végig követhető a https://reszvetel.jozsefvaros.hu honlapon az egyes beadott ötletek adatlapján, az ötletek beadóit pedig közvetlenül emailben is értesítjük arról, hol tart éppen az ötletük.

A Polgármesteri Hivatal munkatársainak feldolgozását követően az ötletek az ún. körzet munkacsoportokhoz kerülnek, amelyek tagjai az önként jelentkező józsefvárosi lakosok, a területileg illetékes egyéni képviselők és az ötletek előszűrését végző önkormányzati munkatársak. Ők az adott területre beérkező összes ötletet megvizsgálják, majd ők tesznek arra javaslatot, hogy mely ötletek kerülnek fel a végső szavazólapra.

A szűrési, fejlesztési folyamat során az eredetileg beadott ötlet módosulhat, illetve pontosabb, jobban kidolgozott tartalmat kaphat. Ennek során összevonásra kerülhet más ötletekkel és a megvalósítás becsült költsége is megállapításra kerül.

A szűrési folyamaton átjutó ötletekre 2022. június elejétől július 31-ig lehet majd szavazni. A szavazatot online és személyesen is le lehet majd adni. A szavazáson minden 16. életévét betöltő józsefvárosi lakos szavazhat. A honlapon csak regisztrációt követően lehet majd szavazni. A regisztráció során megadott lakcím alapján a rendszer mindenkit besorol a megfelelő körzetbe. Mindenkinek összesen 4 szavazata lesz, melyből kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet pedig a másik két körzetben oszthatsz ki.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!