Részvételi költségvetés: Lezárult az ötletek gyűjtése

event_available Utolsó frissítés:

Lezárult az ötletek gyűjtése a Józsefvárosi Részvételi Költségvetéshez

Túl vagyunk a kerület első részvételi költségvetésének legelső szakaszán. Március 1. és április 30. között Józsefváros mindhárom körzetében arra kértük a lakókat és érintetteket, hogy nyújtsák be ötleteiket, amelyekből később javaslatok és megoldások születhetnek.

Az első, 2022-es józsefvárosi részvételi költségvetésben a kerületi lakosok 120 millió forint elköltéséről dönthetnek. Annak érdekében, hogy a kerület minden részére jusson forrás, Józsefvárost három körzetre osztottuk, ezekre a körzetekre és általánosan a kerületre vonatkozóan is lehetett ötleteket benyújtani mind online, mind személyesen a kerület intézményeiben és közösségi tereiben kihelyezett ötletládáinkban, a közterületi standjainknál és ötletelő műhelyeinken is.

Március és április folyamán három ötletelő műhelyt is tartottunk a H13-ban, a Kesztyűgyárban és a Szenes Iván téren - ezúton is nagyon köszönjük minden résztvevő hozzájárulását! Hatalmas sikernek tartjuk, hogy az ötletelő fázisban több mint 130 ötletet küldtetek be a részvételi költségvetésbe.

Mi történik most?

A beérkező ötletek 2022 májusában egy többlépcsős szűrési és fejlesztési folyamaton mennek keresztül, amelynek célja, hogy a végén továbbjutó ötletek közel azonos kidolgozottsággal kerüljenek a szavazólapra. Az ötletek előrehaladása végig követhető a https://reszvetel.jozsefvaros.hu honlapon az egyes beadott ötletek adatlapján, az ötletek beadóit pedig közvetlenül emailben is értesítjük arról, hol tart éppen az ötletük.

A Polgármesteri Hivatal munkatársainak feldolgozását követően az ötletek az ún. körzet munkacsoportokhoz kerülnek, amelyek tagjai az önként jelentkező józsefvárosi lakosok, a területileg illetékes egyéni képviselők és az ötletek előszűrését végző önkormányzati munkatársak. Ők az adott területre beérkező összes ötletet megvizsgálják, majd ők tesznek arra javaslatot, hogy mely ötletek kerülnek fel a végső szavazólapra.

A szűrési, fejlesztési folyamat során az eredetileg beadott ötlet módosulhat, illetve pontosabb, jobban kidolgozott tartalmat kaphat. Ennek során összevonásra kerülhet más ötletekkel és a megvalósítás becsült költsége is megállapításra kerül.

A szűrési folyamaton átjutó ötletekre 2022. június elejétől július 31-ig lehet majd szavazni. A szavazatot online és személyesen is le lehet majd adni. A szavazáson minden 16. életévét betöltő józsefvárosi lakos szavazhat. A honlapon csak regisztrációt követően lehet majd szavazni. A regisztráció során megadott lakcím alapján a rendszer mindenkit besorol a megfelelő körzetbe. Mindenkinek összesen 4 szavazata lesz, melyből kettőt a saját körzetedben használhatsz fel, egyet-egyet pedig a másik két körzetben oszthatsz ki.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!