Déri Miksa utca: megvan a nyertes kivitelező, hamarosan indul az építkezés

event_available Utolsó frissítés:

Utolsó fázisába ért a közbeszerzés: megvan a nyertes kivitelező és aláírták a szerződést! Arról, hogy pontosan mi történt az elmúlt pár hétben, és mi van még hátra, erről írunk most cikkünkben.

A közbeszerzési eljárás mindig egy hosszú folyamat, amely sok adminisztratív feladattal jár.

Április 25-én a Költségvetési és Pénzügyi Bizottság eredményesnek találta a közbeszerzést, ami azt jelenti, hogy a beküldött pályázatok közül kiválasztották a nyertest. Ilyenkor az eredményhirdetéstől számított 10 napon belül van lehetősége a többi pályázónak fellebbezni az eredmény ellen. Jelen esetben ilyen nem történt, ezért elindult a szerződéskötési folyamat. A hivatal előkészítette a szerződést, amit május 18-án aláírt a kivitelező és az önkormányzat.

A szerződéskötés után a kivitelezőnek be kell szereznie minden szükséges engedélyt az építkezéshez. Ilyen például az ideiglenes forgalomtechnikai terv, ami a Budapest Közútnak és a Józsefváros Önkormányzatnak is jóvá kell hagynia. Egyeztetni kell a vízművekkel, az energiaszolgáltatókkal és még számtalan más szereplővel. Ezalatt az idő alatt folyamatosan egyeztetünk majd a kivitelezővel, hogy milyen szakaszokon milyen ütemben zajlik majd a felújítás. Szeretnénk ha minél gördülékenyebb lenne az építkezés.

Ha megvan minden szükséges engedély megtörténik majd a munkaterület átadás-átvétel, és a szerződéskötéstől számítva 150 napja van a kivitelezőnek befejezni az építkezést. Innentől kezdve a kivitelezőtől és az időjárástól is nagyban függ, hogy melyik folyamat mikor történik majd. Az is elképzelhető, hogy az első napokban még nem lesznek látványos munkálatok. Az építkezés nagyjából tehát 5 hónapig tart majd, és várhatóan ősszel átadjuk az új Déri Miksa utcát.

A kivitelezővel való egyeztetések után szeretnénk majd tájékoztatni a lakókat, hogy nagyságrendileg mi várható a nyáron. A helyszínen, a megujulodermiksa.hu oldalon, a Megújuló Déri Miksa facebook csoportban is érdemes majd követni a híreket. Az egész folyamat alatt igyekszünk a lehető legnaprakészebb információkkal ellátni a lakókat, de szeretnénk a türelmüket is kérni egyben. Biztosan lesznek majd nehezebb időszakok, de reméljük, hogy a végeredmény majd mindenkit kárpótol.

Ha bármilyen kérdése van az építkezéssel kapcsolatban írjon a info@rev8.hu címre, illetve csatlakozzon a Megújuló Déri Miksa facebook csoporthoz, ahol igyekszünk majd folyamatos tájékoztatást adni a kivitelezés aktuális állásáról.

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!