Világos Kapualjak pályázat 2022-ben is

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Világos Kapualjak pályázat 2022-ben is

Május 15-től a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2022. október 1-ig várja a Józsefvárosi Önkormányzat azoknak a társasházaknak és lakásfenntartó szövetkezeti házaknak (továbbiakban: társasházaknak) a jelentkezését, akik kapualjuk világosításába és felújításába kezdenének.

A pályázati felhívást itt találják.

A pályázaton azon kerületi társasházak vehetnek részt, akik az előző pályázati szakaszokban nem részesültek “Világos kapualjak” pályázati támogatásban, illetve akik igazolják, hogy az Önkormányzattal szemben nincs fizetési elmaradásuk. Az Önkormányzat pályázat útján a társasházak számára egyszeri, legfeljebb 50.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást biztosít a ház kapubejáratának utcafronti megvilágítását szolgáló alkonykapcsolóval működő kültéri lámpa felszereléséhez, valamint 450.000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást a társasház kapubejáratának helyreállításához. A pályázat benyújtható mindkét munkanemre, de akár csak az egyik munkálatra is. A lámpa beszerelése tárgyában legfeljebb 50.000 Ft, míg a kapubejárat felújítása tárgyában legfeljebb 450.000 Ft támogatás igényelhető. Amennyiben a pályázó mindkét munkanemre pályázni kíván, úgy az előbbiek figyelembevételével legfeljebb 500.000 Ft igényelhető a két munkálat elvégzéséhez együttesen. Amennyiben a társasház több utcai bejárattal rendelkezik, úgy a támogatást bejáratonként veheti igénybe.

A pályázat teljes kerete: 25.000.000,- Ft. A kereten belül 12,5 millió forintot a Magdolna és az Orczy negyedből benyújtott pályázatokra; 12,5 millió forintot pedig a kerület többi negyedéből benyújtott pályázatokra különítünk el.

A benyújtott pályázatok megfelelőségét a Városüzemeltetési Bizottság vizsgálja meg a pályázatok benyújtását követő 30 napon belül. A támogatásról a Bizottság javaslata alapján a polgármester dönt.

Az igényelt összeg kiutalását a társasházak utólag, a munkálatok elvégzését követően kérhetik a számlák bemutatása mellett.

Az érvényes pályázás feltétele:

  • kitöltött pályázati adatlap
  • közgyűlési határozat
  • közgyűlés által elfogadott árajánlatok
  • igazolás arról, hogy a pályázó társasháznak nincs fizetési elmaradása
  • igazolás településképi bejelentési eljárás lefolytatásáról

A pályázati adatlap letölthető az önkormányzat honlapjáról.

A pályázat benyújtható 2022. május 15-től a keret kimerüléséig:

  • magánszemély közös képviselők részéről a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Kerületgazdálkodási Ügyosztályán (1082 Budapest, Baross u. 63-67. III. em. 312.) személyesen vagy postai úton
  • egyéni vállalkozó és cég közös képviselők részéről elektronikus módon (Cégkapun keresztül a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) elérhetőségen keresztül elektronikus űrlap, vagy ún. e-papír a Hivatal/Önkormányzat Hivatali Kapujára)

A megvalósításra a támogatási szerződés megkötését követően 180 nap áll rendelkezésre.

Ingyenes jogsegélyszolgálat

A Józsefvárosi Önkormányzat ingyenes jogsegélyszolgálata társasházi ügyekben is ingyen ad tanácsot a kerületi lakosoknak. Tovább információ: https://jozsefvaros.hu/otthon/szolgaltatasok-es-intezmenyek/jogsegely-szolgalat/2022/03/ingyenes-jogsegelyszolgalat-jozsefvarosiaknak/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!