A 4. legátláthatóbb önkormányzat Józsefvárosé

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A 4. legátláthatóbb önkormányzat Józsefvárosé

A Józsefvárosi Önkormányzat 2019-ben csatlakozott a KMonitor, a Transparency International és az Átlátszó.hu Ez a minimum! nevű átláthatósági kezdeményezéséhez, melynek célja az önkormányzatok tevékenységének transzparensebbé tétele. 2020 szeptemberében a józsefvárosi képviselő-testület antikorrupciós stratégiát fogadott el, melynek részleteiről itt olvashatnak: https://jozsefvaros.hu/hir/75360/-antikorrupcios-strategiat-fogadott-el-a-jozsefvarosi-kepviselo-testulet

Az átláthatósági programot kezdeményező szervezetek, ahogyan tavaly, úgy idén is, az Ez a Minimum! szempontrendszere szerinti auditot végeztek. Megvizsgálták, megvalósulnak-e az átláthatósági minimum vállalásai az önkormányzatok adatközzétételi gyakorlatában.

A 30 vizsgált önkormányzat közül a VIII. kerület a holtversenyben a 4. legátláthatóbbnak bizonyult az Ez a Minimum! szempontjai alapján, ezzel két helyet javítva tavaly őszi helyezésén.

A közérdekű adatigénylések, a nyilvános szerződések és közbeszerzések területén fontos feladatok állnak előttünk az átláthatóság javítása érdekében – ahogyan ezen a Polgármesteri Hivatal munkatársai dolgoznak is.

A működés nyilvánossága, a döntéshozók elszámoltathatósága területein magas pontszámokat értünk el, sokat javult az önkormányzat átláthatósága az elmúlt két évben, ahogyan ezt az audit eredményei is visszaigazolják.

Fontos információ, hogy az audit elvégzésének időpontjában a szakértők az Önkormányzat korábbi honlapját vizsgálták, az azóta megújult jozsefvaros.hu reményeink szerint előrelépést jelent az átláthatóság terén is.

Az audit megállapításai itt olvashatók: https://k.blog.hu/2022/05/27/ez_a_minimum_audit

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!