A 4. legátláthatóbb önkormányzat Józsefvárosé

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefvárosi Önkormányzat 2019-ben csatlakozott a KMonitor, a Transparency International és az Átlátszó.hu Ez a minimum! nevű átláthatósági kezdeményezéséhez, melynek célja az önkormányzatok tevékenységének transzparensebbé tétele. 2020 szeptemberében a józsefvárosi képviselő-testület antikorrupciós stratégiát fogadott el, melynek részleteiről itt olvashatnak: https://jozsefvaros.hu/hir/75360/-antikorrupcios-strategiat-fogadott-el-a-jozsefvarosi-kepviselo-testulet

Az átláthatósági programot kezdeményező szervezetek, ahogyan tavaly, úgy idén is, az Ez a Minimum! szempontrendszere szerinti auditot végeztek. Megvizsgálták, megvalósulnak-e az átláthatósági minimum vállalásai az önkormányzatok adatközzétételi gyakorlatában.

A 30 vizsgált önkormányzat közül a VIII. kerület a holtversenyben a 4. legátláthatóbbnak bizonyult az Ez a Minimum! szempontjai alapján, ezzel két helyet javítva tavaly őszi helyezésén.

A közérdekű adatigénylések, a nyilvános szerződések és közbeszerzések területén fontos feladatok állnak előttünk az átláthatóság javítása érdekében – ahogyan ezen a Polgármesteri Hivatal munkatársai dolgoznak is.

A működés nyilvánossága, a döntéshozók elszámoltathatósága területein magas pontszámokat értünk el, sokat javult az önkormányzat átláthatósága az elmúlt két évben, ahogyan ezt az audit eredményei is visszaigazolják.

Fontos információ, hogy az audit elvégzésének időpontjában a szakértők az Önkormányzat korábbi honlapját vizsgálták, az azóta megújult jozsefvaros.hu reményeink szerint előrelépést jelent az átláthatóság terén is.

Az audit megállapításai itt olvashatók: https://k.blog.hu/2022/05/27/ez_a_minimum_audit

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!