A Turbina Kulturális Központ minden nap éjfélig tarthat rendezvényeket a rendőrség állásfoglalása alapján

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

A Turbina Kulturális Központ minden nap éjfélig tarthat rendezvényeket a rendőrség állásfoglalása alapján

A Bujdosó Srácok Kft. 2021. 09.10-től kapta meg a 1082 Budapest, Vajdahunyad utca 4. szám alatti épület ingatlanban tartandó „Turbina Kulturális Központ” elnevezésű, hétfőtől vasárnapig 10:00 – 22:00 óra között, rendszeresen tartandó zenés, táncos rendezvényre vonatkozó rendezvénytartási engedélyt.

A Kft. a zenés, táncos rendezvény üzemelési idejének módosítására vonatkozóan ismételt kérelmet terjesztett elő 2022.05.24. napján, amiben kérte a napi üzemelési idő módosítását a következő szerint: Vasárnap-Hétfő-Kedd 08-24, Szerda-Csütörtök 08-02, Péntek-Szombat 08-04.

Az engedélyezés során 2022.05.27. napján megkerestük az eljáró szakhatóságokat (Budapesti Rendőr- főkapitányság, VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága; BFKH Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya; BFKH VI. kerületi Hivatalának Népegészségügyi Osztálya; FKI Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége) arra vonatkozóan, hogy a már kiadott zenés, táncos rendezvénytartási engedélyének módosításához – üzemelési idő hosszabbításához – hozzájárulnak-e.

Az üzemelési idő hosszabbításhoz a Rendőrség nem járult hozzá, így az erre vonatkozó kérelmet hatóságunk 2022.06.10-én kelt határozatával elutasította.

Az elutasító határozatunkkal szemben a kérelmező jogorvoslattal élt, mely fellebbezését 2022.06.20-án nyújtotta be.

Az Ákr. előírásai alapján, 2022.06.21-én megkerestük a rendőrséget állásfoglalásukat kérve, miszerint a kérelmező által a fellebbezésében előadottak alapján a korábbi állásfoglalását fenntartja-e, vagy módosítja.

Megkeresésünkre válaszolva a Rendőrség 2022.06.29-én küldött e-mailjéhez csatolt átiratában tájékoztatott arról, hogy a kérelmező fellebbezése alapján a korábbi állásfoglalásukat annyiban módosítják, hogy a kérelmező zenés-táncos rendezvénye  üzemelési idejének hosszabbítása ellen, hétfőtől-vasárnapig 24:00 óráig tartó üzemelésével kapcsolatban kifogást nem emel.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!