Józsefvárosi is csatlakozott a Civinet hálózathoz

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Józsefvárosi is csatlakozott a Civinet hálózathoz

A CIVITAS az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek célja, hogy kapcsolatok jöjjenek létre a városi közlekedés problémáinak megoldásában élen járó európai városok között.

Az elmúlt években több nemzeti és regionális CIVITAS Hálózat (CIVINET) jött létre köztük 2014-ben a Magyar CIVINET, ami magyar nyelven biztosítja a tapasztalat­csere lehetőségét a régió városai között, valamint segíti a CIVITAS programban megnyíló pályázati lehetőségekhez jutást.

A Magyar CIVINET hálózat folyamatosan bővül, legkorábban a megyei jogú városok léptek be, de tagja már Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata is.

A hálózat a fenti célok érdekében többek között szakmai találkozókat, helyszínbejárásokat, tanulmányutakat szervez, kiadványokat és hírleveleket jelentet meg, valamint honlapot mű­ködtet www.civitas.eu/civinet/magyar-civinet

A közelmúltban a hálózat az alábbi témákban tartott szakmai programokat: közbringa és mikromobilitás, helyi közösségi közlekedés szervezése és finanszírozása, munkahelyi mobilitás tervezés, gyalogosbarát városok.

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat csatlakozása a CIVINEThez növeli a jó példák megismerésének és alkalmazásának lehe­tőségét, a szakmai kompetenciákhoz való hozzáférést, a szakmai fejlődés lehetőségét.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!