Józsefvárosi is csatlakozott a Civinet hálózathoz

event_available Utolsó frissítés:

A CIVITAS az Európai Bizottság kezdeményezése, melynek célja, hogy kapcsolatok jöjjenek létre a városi közlekedés problémáinak megoldásában élen járó európai városok között.

Az elmúlt években több nemzeti és regionális CIVITAS Hálózat (CIVINET) jött létre köztük 2014-ben a Magyar CIVINET, ami magyar nyelven biztosítja a tapasztalat­csere lehetőségét a régió városai között, valamint segíti a CIVITAS programban megnyíló pályázati lehetőségekhez jutást.

A Magyar CIVINET hálózat folyamatosan bővül, legkorábban a megyei jogú városok léptek be, de tagja már Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata is.

A hálózat a fenti célok érdekében többek között szakmai találkozókat, helyszínbejárásokat, tanulmányutakat szervez, kiadványokat és hírleveleket jelentet meg, valamint honlapot mű­ködtet www.civitas.eu/civinet/magyar-civinet

A közelmúltban a hálózat az alábbi témákban tartott szakmai programokat: közbringa és mikromobilitás, helyi közösségi közlekedés szervezése és finanszírozása, munkahelyi mobilitás tervezés, gyalogosbarát városok.

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat csatlakozása a CIVINEThez növeli a jó példák megismerésének és alkalmazásának lehe­tőségét, a szakmai kompetenciákhoz való hozzáférést, a szakmai fejlődés lehetőségét.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!