Tűzfalfestés az Illés utcában

event_available Utolsó frissítés:

Az Illés utca 20. szám alatti ház tűzfal festése a Budapest-Józsefváros Magdolna-Orczy Negyed Szociális Városrehabilitációs Program VEKOP-6.2.1-15-2016-00013 azonosító számú Európai Unió által finanszírozott pályázat része.

Az ingatlanon található összesen 152 m2 területű 2 darab tűzfal teljes felületére légtisztító festékkel kerül az alkotás.

A nyertes ajánlattevő, a Neopaint Works Bt. három festményterve közül szakmai bírálóbizottság (melynek tagjai: Barta Ferenc főépítész, Rév8 Zrt. 1 munkatársa és a Városépítészeti iroda 2 munkatársa) döntött az érintett ingatlanok lakóinak bevonásával. A május 23-i lakógyűlésen a „cinke és veréb növényekkel, napfelkeltével és napnyugtával” kapta a legtöbb szavazatot az ott élőktől, így ez a festmény kerül a tűzfalra.

Május 29-én elkezdték a festést- előreláthatólag 2-3 hét múlva elkészülnek vele.

A lakók választása a nyitóképre esett, a másik két pályamű:

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!