Újabb 12 felújítandó lakás pályázatát (I/2022.) hirdetjük meg

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Újabb 12 felújítandó lakás pályázatát (I/2022.) hirdetjük meg

A most meghirdetett 12 lakással összesen  88-ra nő a 2019 vége óta Józsefvárosban meghirdetett lakáspályázatok száma.

A Józsefvárosi Önkormányzat kiemelkedően jelentős lakásállománnyal rendelkezik, azonban rossz állapotuk miatt a lakások kb. 20 százaléka üresen áll. A Józsefvárosi Önkormányzat elkötelezett aziránt, hogy az üres lakások közül minél többet bérbe tudjon adni. A 2021-ben elfogadott lakásrendelet értelmében Józsefvárosban a lakásbérlet létesítésének alapvető formája a lakáspályázat, mert ez biztosítja, hogy a leginkább rászorult emberek a lehető legátláthatóbb módon jussanak lakhatáshoz.

A pályázat kitöltésével kapcsolatban tájékoztatást és segítséget nyújtanak a Polgármesteri Hivatal kijelölt munkatársai a Családtámogatási Iroda épületében (1082 Budapest, VIII. Baross u. 66-68.), ügyfélfogadási időben (hétfő: 13.30-18.00, szerda: 8.15-16.30, péntek: 8.15-11.30-ig).  A korábbiakhoz hasonlóan a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ intézményeiben is segítenek a pályázatok összeállításában a kollégák. (Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, 1081 Budapest, Népszínház u. 22.)

Kiknek szól ez a pályázat?

Ez a pályázat azoknak a lakással vagy önkormányzati lakás bérleti jogával nem rendelkező jelentkezőknek szól, akik legalább egy éves – megszakítás nélküli – állandó bejelentett lakcímmel, vagy legalább egy éves tartózkodási hellyel rendelkeznek Józsefvárosban.

Nem kell ezt a lakcím elvárást teljesítenie annak,

  • a józsefvárosi Családok Átmeneti Otthona lakója,
  • aki a LÉLEK programban érintett szálló/ház/lakás lakója
  • aki Józsefváros területén hajléktalanellátó intézményben él,
  • akinek lakhatási krízishelyzet miatt önkormányzati lakás került bérbeadásra a veszélyhelyzettel összefüggő okból

Ki vehet részt a pályázaton? 

A pályázaton az vehet részt, aki a kiírásban szereplő, kötelezően elvégzendő felújítási munkák becsült költségének legalább egyharmad részével megegyező saját  pénzösszeggel rendelkezik, és ezt igazolni is tudja.

Milyen lakásokra lehet benyújtani pályázatot?

A jelenlegi pályázaton 12 darab 22 és 54 m² közötti felújítandó lakást hirdetünk meg Ezek közül a pályázó legfeljebb összesen 2 lakás bérbevételére nyújthat be pályázatot. A felújítás költségét minden lakás esetén a pályázati kiírás tartalmazza. A lakásokat költségelvű lakbérrel és felújítási kötelezettség mellett lehet bérbe venni. A lakások bérbeadása 10 év határozott időre szóló bérleti szerződéssel történik.

Ki fizeti a felújítást?

A felújítást a bérlő fizeti. Az előírt feltételek teljesülésekor a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ a kötelező felújítási munkálatok igazolt és elfogadott bruttó összegének 50%-át a pályázó részére egy összegben megtéríti.

A pályázat beadása

A pályázóknak a jelentkezéskor csak bizonyos igazolásokat kötelező leadni, más igazolások meglétéről elegendő nyilatkozatot tenniük (ezeket már csak azoknak kell majd bemutatnia eredetiben, akik túljutottak a pályázat első körén) A pályázathoz szükséges igazolásokról külön segédletet talál itt: http://jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa

A pályázatok személyesen nyújthatók be.

Az I/2022 számú pályázatra vonatkozó részletes felhívás és a pályázati űrlap a www.jgk.hu oldalon a “Pályázatok” fülön belül, az “Önkormányzati lakások bérbeadása” menüpontban érhető el el: http://jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa vagy személyesen átvehető a JGK-nál.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. július 22.

Annak kihirdetése a www.jgk.hu oldalon, hogy kinek kell igazolásokat benyújtani: 2022. augusztus 12.

A plusz pontokhoz szükséges igazolások benyújtása: 2022. augusztus 15-19.

Eredményhirdetés: 2022. október 24.

További információ:

Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.

Lakásgazdálkodási Iroda, Lakáspályázati Csoport

Budapest VIII., Őr u. 8. Tel: 314-10-98, 313-84-28

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!