Itt vannak a nyertes ötletek az első józsefvárosi részvételi költségvetésben! 

event_available Utolsó frissítés:

Az első józsefvárosi részvételi költségvetés szavazása 2022. július 24-én lezárult.

Az Önkormányzat munkatársai és a körzet munkacsoportok tagjai összesítették az online és személyesen leadott szavazatokat: közel 700 józsefvárosi lakos több mint 2500 szavazatot osztott ki a szavazás időszaka alatt! A szavazatok alapján kialakult sorrend határozza meg, hogy  mely öteleteket valósítja meg az Önkormányzat körzetenként 40, összesen 120 millió forintért.

Az összes nyertes ötletet itt lehet megtekinteni: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/eredmenyek/

Az I-es körzetben (Palotanegyed, Csarnok negyed és Corvin negyed) sok, kisebb tételből állt össze a szavazólap, ezért ebben a körzetben tudta a legtöbb ötlet átlépni az összesen 40 milliós határt. Sok ezek közül azonban nemcsak az I-es körzetben élők életére lehet hatással! Végül összesen 40,6 millió forint összegben a következő ötleteket valósítjuk meg:

 • az összes körzetet magasan nyerő mikroparkokat,
 • az “Egy VÍGabb utca” ötletet, amely a Víg utca Csarnok mögötti szakaszának élhetővé tervezését teszi lehetővé,
 • fogyatékos ügyi referenst veszünk fel az önkormányzathoz,
 • szelektív hulladékgyűjtőket helyezünk ki a Népszínház utcába,
 • bővítjük az önkormányzat ingyenes jogsegély szolgálatát társasházi ügyekkel kapcsolatos területtel,
 • eső-és napvédett buszmegállókat építünk,
 • megrendezzük az első józsefvárosi tavaszi növény-és kézműves vásárt,
 • akadálymentesítjük a Bérkocsis u. - Fecske u. sarkát és
 • kutyás közösségfejlesztő programokat szervezünk a Csarnok negyedbe!

A II-es körzetben (Népszínház negyed, Magdolna negyed, Kerepesdűlő) már kevesebb, ám magasabb költségű ötletek került megszavazásra. Ebben a körzetben egy nyilvános illemhely is szavazólapra került, amelynek becsült megvalósítási költsége önmagában kitölti a körzet rendelkezésre álló keretét. A nyilvános illemhelyet végül a 4. helyen szavazták meg, de ezzel már sokkal túlléptük volna a rendelkezésre álló forrást. Jó hír, hogy a józsefvárosi Képviselő-testület idén februárban két nyilvános illemhely létesítéséről döntött a 2022-es költségvetés terhére, melyek helyszíneinek kiválasztása jelenleg is zajlik. Az eredményeket látva az egyik illemhely helyszíne a II-es körzet lesz. Így a körzetben több megszavazott ötletet van lehetőség megvalósítani összesen 36 millió forintért:

 • Itt is létesítünk mikroparkokat,
 • fejlesztjük a II. János Pál pápa tér kutyabarát infrastruktúráját,
 • újranyitjuk és fejlesztjük a Dankó utcai zöldfelületet,
 • nappali programokat szervezünk hajléktalan emberek számára, valamint
 • ebben a körzetben is eső-és napvédett buszmegállókat létesítünk.

A III-as körzetben (Losonci negyed, Orczy negyed, Ganz negyed, Tisztviselőtelep) talán nem meglepetés:

 • az első helyen szavazták meg a mikroparkok építését,
 • második helyen pedig a nyilvános illemhely létesítését,

így összesen 46 millió forintból ez a két beruházás valósulhat meg a körzetben.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a részvételi költségvetés folyamatában és szavazatával segítette a döntést, hogy mire költsünk 120 millió forintot!

Augusztusban a képviselő-testület nem tart ülést, de a hónap végén egy záróeseményen megünnepeljük a folyamatban részt vevő kerületieket: az ötletbeadókat, függetlenül attól, hogy nyertek-e vagy sem, a munkacsoportok résztvevőit, a részvételi költségvetés nagyköveteit és önkénteseit, valamint azokat az önkormáyzati munkatársakat, akik rengeteg energiát fektettek az ötletek szűrésébe, beáratásába, kiválasztásába. Erről az eseményről nemsokára részletesen is hírt adunk.

A nyertes ötletek megvalósítása a szeptemberi képviselő-testületi döntés után indulhat el, melyről folyamatosan tájékoztatni fogunk felületeinken: www.jozsefvaros.hu és http://reszvetel.jozsefvaros.hu.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!