Lezárult a szavazás a részvételi költségvetésben: mi történik most?

event_available Utolsó frissítés:

2022. július 24-én éjfélig lehetett szavazni az első józsefvárosi részvételi költségvetés 33 darab beadott ötletére. A szavazás lezárult: mi történik most?

Először is összeszámoljuk a szavazatokat, amiket online és személyesen is le lehetett adni: az eredményeket a körzet munkacsoportok tagjaival összesítjük és rögzítjük, melyik ötletre összesen hány szavazat érkezett. A offline érkezett szavazatok számát ezt követően hozzáadjuk az online leadott szavazatokhoz, így a végeredmény látható lesz a honlapon.

Mint ismert, a részvételi költségvetés folyamatában 120 millió forint elköltéséről dönthetnek a kerületiek: Józsefvárost három körzetre osztottuk, és mindhárom körzetben 40-40 millió forintos összeghatárig tudunk megvalósítani ötleteket. Ezért a szavazatok összesítését követően a hivatal szakértő munkatársai megállapítják, hogy a 40 milliós összeghatárba mely ötletek fértek be. Ezt követően hozzuk nyilvánosságra a nyertes ötletek listáját még július végén.

Augusztusban nincs képviselő-testületi ülés, de a hónap végén egy záróeseményen megünnepeljük a folyamatban részt vevő kerületieket: az ötletbeadókat, függetlenül attól, hogy nyertek-e vagy sem, a munkacsoportok résztvevőit, a részvételi költségvetés nagyköveteit és önkénteseit.

A nyertes ötletek megvalósulása a szeptemberi képviselő-testületi döntés után indulhat el: ezekről folyamatosan tájékoztatni fogunk felületeinken.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett a részvételi költségvetés folyamatában és szavazatával segítette a döntést, hogy mire költsünk 120 millió forintot!

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!