Mi történt eddig a Déri Miksa utcában?

event_available Utolsó frissítés:

Augusztustól már egészen a Nagy Fuvaros utcától a Német utcáig zajlik majd a munka a Déri Miksa utcában.

Elkészült a csőszház alapozása, és már az növényágyások helye is körvonalazódik.

A jövő héttől pedig ismét átjárható lesz a Fecske utcai kereszteződés.

Ezzel párhuzamosan jövő héten lezárják az utolsó, Víg utca-Német utca közötti szakaszt és a Tolnai Lajos utcai kereszteződést.

A kivitelező először a meglévő fákat körbevette, hogy megvédje őket az esetleges sérülésektől. Az építkezés a Szent Kozma Rendelőintézet kerítésének elbontásával és az ideiglenes bejárat kialakításával folytatódott. Az intézmény jelenleg is zavartalanul működik, és két irányból közelíthető meg. Egyrészt az Auróra utca felől, másrészt pedig akadálymentesen a Nagy Fuvaros utca felől. A rendelőintézet kertjében lévő fákat a kivitelező körbekerítette, hogy ne sérüljenek meg az építkezés közben, a megóvásuk érdekében még az új kerítést is hozzáigazították a fák lombjához, azaz nem csonkították meg őket. Azzal, hogy a kerítés átkerült az új nyomvonalára, hirtelen megnőtt a tér, és aki arra jár, talán már könnyebben el tudja képzelni, mekkora is lesz az új sétány.

Az utóbbi hetekben már kitűzték a járdák új körvonalait, elkészült az öntött szegélyek alapozása, amiken már kirajzolódnak a hatalmas növényágyások körvonalai is. A kanyargós sétány mellett az árnyas és napos kert belső kis járdái is látszanak már.

A Nagy Ho-ho-ho horgász játszótér átalakítása is megkezdődött, a kerítés egy részét lebontották.

Itt épül az új csőszház és a pergola. Miután a régi útalapot felbontották, elkezdték lefektetni a sétány teljes területén a közvilágításhoz és az öntözőrendszer gerincéhez szükséges vezetékeket is. Ezzel párhuzamosan az útépítés is elkezdődött, melynek első lépése a szegélyek kitűzése és megépítése.

A Tolnai és a Víg utca között kiépült az új vízvezeték, amit hamarosan be is üzemel a Fővárosi Vízművek. Ez időszakos víz korlátozással jár majd- a vízművek erről előre értesíti a lakókat.

 

A Déri Miksa utcában a Tolnai utca és a Nagy Fuvaros utca között, érdekes módon eddig nem volt a csapadékvíz elvezetésére alkalmas csatorna. Így a csapadékvíz a felszínen keresztül folyt végig, és a keresztutcákban lévő csatornahálózat nyelte el.

A tervek szerint az új sétányon a csapadékvíz egy része helyben hasznosul egy esőkertben, de szükség van a felszíni csapadékvíz elvezetését szolgáló csatornarendszer kiépítésére is.

A sétány Nagy Fuvaros utca felőli részén pedig egy aknát is kialakít a kivitelező, hogy az új csatorna könnyen rácsatlakozzon a hálózatra. Ezek a munkák időszakos forgalmi rend változással járnak majd a Nagy Fuvaros utcában, ahol részben az útburkolatot is fel kell majd bontani.

Ezért kérjük, figyeljék a helyszínen kihelyezett ideiglenes forgalmi rendet jelző táblákat. Az esetleges kellemetlenségekért előre is köszönjük a megértésüket!

Ha szeretné folyamatosan követni a felújítás híreit, kérjük, csatlakozzon a Megújuló Déri Miksa utca Facebook-csoporthoz.

Ha pedig kíváncsi az utca felújításának terveire és látványterveire, látogasson el a https://www.megujuloderiutca.hu/ oldalra.

Ha bármi kérdése van az építkezéssel kapcsolatban, írjon az info@rev8.hu email címre, vagy hívja a  +36203326163 telefonszámot munkanapokon 9-16 óra között.

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!