Tanösvény nyílik a Százszorszép óvodában

event_available Utolsó frissítés:

Gyere, nézd meg a kertünket!

Augusztus 30, 16.00. , Szűz utca 2.

Gondoltad volna, hogy egy olyan nagyvárosi helyen, mint egy óvodaudvar, hányféle fa, madár, és rovar talál otthonra?

  • Hogy a bodobácsok télen a földben húzzák meg magukat, és tavasszal merészkednek elő, szükség esetén pedig megeszik a padlizsánt és a földiepret is?
  • Hogy a kerti rozsdafarkú naponta legalább 30-40 alkalommal fordul, hogy a kirepülés előtt álló fiókáit megetesse?
  • Hogy a madárberkenye nem csak ehető a gyümölcse miatt népszerű, de – mivel a madarak is szeretik -- az ókorban a madárjóslásnak is kedvelt helyszíne volt egy-egy liget?

A Százszorszép óvoda nevelőközössége, a gyermekek és a szülők évek óta óvják a kertjüket: gondozzák  a fákat, etetik a madarakat, és most megmutatják minden érdeklődőnek a frissen elkészült tanösvényüket.

Gyere el augusztus 30-án, kedden 16 órára az óvodánk kertjébe, a Szűz utca 2. alá, ahol megismerkedhetsz az itt élő állatokkal és növényekkel. A kert előzetes megbeszélés alapján más óvodákba járók számára is nyitva lesz év közben, a megnyitó mostani, különleges alkalmán bárkit szívesen látnak.

A belépődíj egy marék szotyi a madárkáknak, vagy egy kis üveg víz a fáknak.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!