Új virágágyások a Német utcában

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Új virágágyások a Német utcában

Három, gumiabroncsból készült ágyás tűnt fel a Német utcában június elején. Könnyű őket észre venni, a gyerekek által megfestett ágyások szinte világítanak az aszfalton. Az ötletgazda Kaszanitzky Anna volt, aki összeszervezte az utca népét: a használt gumiabroncsok a Rákóczi Üzletház szervizétől szerezte be, a mintát pedig a Németh László Általános Iskola diákjai találták ki és festették rá a gumiabroncsokra. 

Anna szerette volna, ha egy kicsivel zöldebb lenne az utca, ahol a saját lámpakészítő műhelyében dolgozik. Olyan megoldást keresett, ami használt anyagból készül, könnyű megcsinálni, de mégis valahogy színesíti az utcát. Naponta látta, hogy mennyi feleslegessé vált gumi keletkezik a szomszédos szervizben, ezért megkérdezte őket, hogy azok közül elkérhetne-e párat.

Így jött a gumiabroncs ágyások ötlete. A megvalósítás kidolgozásában pedig egy tájépítész ismerőse segített neki. A festéshez a diákok készítettek terveket, és Anna műhelyében meg is festették azokat.

Négy abroncsból készült egy ágyás, aminek az aljára kavics került. Geotextillel bélelték ki a gumikat, hogy a föld a helyén maradjon. Összesen négy ágyás készült, amelyekbe a diákok lizinkát és dáliát ültettek. A gumiabroncs ágyások az Ötletcsarnok pályázat részeként épültek meg. A pályázat többi nyerteséről a csarnoknegyed.hu oldalon olvashatnak.

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!