Új virágágyások a Német utcában

event_available Utolsó frissítés:

Három, gumiabroncsból készült ágyás tűnt fel a Német utcában június elején. Könnyű őket észre venni, a gyerekek által megfestett ágyások szinte világítanak az aszfalton. Az ötletgazda Kaszanitzky Anna volt, aki összeszervezte az utca népét: a használt gumiabroncsok a Rákóczi Üzletház szervizétől szerezte be, a mintát pedig a Németh László Általános Iskola diákjai találták ki és festették rá a gumiabroncsokra. 

Anna szerette volna, ha egy kicsivel zöldebb lenne az utca, ahol a saját lámpakészítő műhelyében dolgozik. Olyan megoldást keresett, ami használt anyagból készül, könnyű megcsinálni, de mégis valahogy színesíti az utcát. Naponta látta, hogy mennyi feleslegessé vált gumi keletkezik a szomszédos szervizben, ezért megkérdezte őket, hogy azok közül elkérhetne-e párat.

Így jött a gumiabroncs ágyások ötlete. A megvalósítás kidolgozásában pedig egy tájépítész ismerőse segített neki. A festéshez a diákok készítettek terveket, és Anna műhelyében meg is festették azokat.

Négy abroncsból készült egy ágyás, aminek az aljára kavics került. Geotextillel bélelték ki a gumikat, hogy a föld a helyén maradjon. Összesen négy ágyás készült, amelyekbe a diákok lizinkát és dáliát ültettek. A gumiabroncs ágyások az Ötletcsarnok pályázat részeként épültek meg. A pályázat többi nyerteséről a csarnoknegyed.hu oldalon olvashatnak.

 

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!