Véleményezze a megújuló Alföldi-Vay Ádám utcai csomópont terveit!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a megújuló Alföldi-Vay Ádám utcai csomópont terveit!

2020-ban a Népszínház utcában ideiglenesen átalakítottuk az Alföldi-Vay Ádám utcai csomópontot, hogy ennek a tapasztalatai alapján készítsük el a kereszteződés koncepció terveit. Töltse ki Ön is a tervekről szóló kérdőívünket 2022. augusztus 10-ig!

2020-ban a pár utcával arrébb található Kiss József utcai kereszteződés is ideiglenes kialakítást kapott. Mindkét csomópont esetében a beavatkozások célja az volt, hogy egyszerű és olcsó eszközökkel teszteljük mi működik, és mi az, ami nem igazán. Az átalakítás előtt nehezen belátható szögben érkeztek az autók mindkét kereszteződésben, ami nemcsak számukra okozott nehézséget, hanem a hatalmas kihasználatlan betonfelületek miatt a gyalogosok számára is veszélyes volt az átkelés. A csomópontok ideiglenes kialakításánál a közlekedésbiztonság növelése, és a felszabadult terek jobb kihasználása volt a cél. Azóta a Kiss József utcában már egy kényelmes zebrán, biztonságban haladhatnak át a gyalogosok az utca egyik oldaláról a másikra, és a fákról madárcsicsergést is lehet hallani, ha valaki jól figyel.

2020-ban a kereszteződések ideiglenes átalakításáról és a Népszínház utcáról megkérdeztük a lakókat is. A kérdőívet 340-en töltötték ki, amelyről itt olvashatnak részletesebben. Többen szerettek volna a Népszínház utcába még több zöldfelületet, szabadföldbe ültetett fát, pihenési lehetőségeket, és a közbiztonság javítását is sokan említették. A kitöltők több, mint kétharmada inkább pozitívan értékelte az átalakításokat, és a többség számára gyalogosként biztonságosabbak voltak az új kereszteződések.

A tapasztalatok alapján, az Alföldi-Vay Ádám csomóponthoz készült új tervek arra helyezik a hangsúlyt, hogy egy minél zöldebb tér jöjjön létre. A Népszínház utcában valóban nagyon kevés a zöldfelület, a legközelebbi park a Teleki téren van. Ezért ez a csomópont kiváló lehetőségeket rejt magában, ahol akár több fa is helyet kaphat, emellett esőkerteket is ki lehet alakítani az aszfalt helyén. Így egy forró nyári napon megpihenhet az ember az árnyékban, a térre néző lakásokat pedig hűti is majd az új zöldfelület.

A zöldítésen túl a koncepcióterv másik fontos eleme az Alföldi utca egyirányúsítása a Kun utca irányába. Ezáltal szeretnénk csillapítani a környék forgalmát. Természetesen az elképzelés szervesen illeszkedik a jelenleg tervezés alatt álló új forgalmi rendbe is.
A tervek véglegesítéséhez szeretnénk kikérni a lakosok véleményét is egy online kérdőíven keresztül.

A kérdőív ezen a linken érhető el >>>

A kitöltés határideje: 2022. augusztus 10.

A tervek engedélyeztetését, és a kivitelező beszerzését követően várhatóan még 2022-ben elindulhat az építkezés.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!