Elfogadta a képviselő-testület a részvételi költségvetés eredményét

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Elfogadta a képviselő-testület a részvételi költségvetés eredményét

2021 szeptember 23-án döntött a képviselő-testület arról, hogy 2022-es költségvetésében 120 millió forintot különít el részvételi költségvetés megvalósítására. 2022. szeptember 22-én már a hathónapos folyamat eredményéről dönthettek a képviselők.

A márciusban induló folyamat során 140 ötletet küldtek be a józsefvárosiak, melyek közül a kerület lakosainak segítségével körzetenként 11, vagyis összesen 33 darab kidolgozott ötlet került a szavazólapra. 2022. július végéig közel 700 józsefvárosi több mint 2500 leadott szavazatával döntött arról, hogy mely ötletek valósuljanak meg a rendelkezésre álló keretből.

Végül 122,6 millió forint értékben 16 ötlet költségvetésbe építéséről döntött a képviselő-testület. Az ötleteket itt lehet részletesen megismerni: https://reszvetel.jozsefvaros.hu/eredmenyek/ A döntést követően kerülnek átcsoportosításra az egyes ötletek költségei a megvalósításért felelős szervezeti egységekhez, akik megkezdhetik az előkészítő munkálatokat.

Az ötletek megvalósítását a https://reszvetel.jozsefvaros.hu/ és a https://jozsefvaros.hu/otthon/varosfejlesztes/ oldalon lehet nyomon követni.

A részvételi költségvetés folyamata során nemcsak az ötletbeadásban és szavazásban számítunk a józsefvárosiak közreműködésére. Bár a megvalósítás az önkormányzat feladata, ahol erre van lehetőség, szeretnénk bevonni az ötletbeadókat és az érintett lakókat is. Ha ezzel kapcsolatban kérdése van, keresse a Közösségi Részvételi Irodát a reszvetel@jozsefvaros.hu címen.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!