Tájékoztatás a rezsiszámlákról önkormányzati házak lakóinak

event_available Utolsó frissítés:

Ahogy arról a józsefvárosiak is értesülhettek, az augusztustól életbe lépő rezsiszabályok részleteit a lakossági rezsiszámlák is tartalmazni fogják. Hogy hogyan is alakul ez az önkormányzati házak esetén?

Valamennyi józsefvárosi önkormányzati bérlakás – az előírásoknak megfelelően tett önkormányzati nyilatkozatok után – továbbra is lakossági fogyasztónak minősül földgáz és villamosenergia tekintetében.

Tehát a józsefvárosi önkormányzati bérlakásokban élőkre ugyanazok a rezsiszabályok vonatkoznak, mint minden más lakossági fogyasztóra.

(A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint 2022. augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz az egyetemes szolgáltatásba regisztrált mérőóránként a villamos energia esetében évi 2.523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1.729 m3, azaz 59.132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást, az efeletti fogyasztásra pedig ún. „lakossági piaci ár” lesz érvényes.)

Az Önkormányzat a jogszabályi felhatalmazás alapján bejelentette, hogy ezek az ingatlanok lakossági fogyasztóknak minősülnek gáz és elektromos fogyasztás tekintetében.

Azokban az önkormányzati házakban, ahol házközponti fűtés van, a lakók július 1. és következő év június 30. között fűtésdíj előleget fizetnek, amely a tényadatok alapján kerül kalkulálásra. Az elszámolás után – általában tárgyév szeptember-október folyamán – kerül kibocsátásra az adott időszakra vonatkozó végszámla, mely a tényleges fogyasztást és árakat tartalmazza. A következő időszak fűtésdíj előlegének megállapításához mindenképpen meg kell várni a 2021.07.01–2022.06.30. közötti időszak elszámolását és az első emelt díjas számlákat, ez alapján lehet megalapozott döntést hozni az új előlegek tekintetében.

Előzetes adatok hiányában nem kívánunk a lakókra felesleges többletterheket róni, ezért kérjük szíves türelmüket az új előlegek minél pontosabb és megalapozottabb megállapítása érdekében!

Ugyanakkor nem kívánjuk lakóinkat egyszeri nagyobb kiadással sem terhelni, ezért a 2022/2023. évi előlegeket várhatóan módosítjuk majd (indokolt esetben többször is), annak ismeretében, hogy az árak hogyan változnak tovább.

További információk: Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Vagyongazdálkodási Igazgatóság

1084 Budapest, Őr u. 8.

Ügyfélfogadás:

H: 13:30-18:00

Sz: 8:00-12.00. 13:00-16:30

P: 8.00-11:30

Email: vagyongazdalkodas@jgk.hu

Az önkormányzat által biztosított szociális támogatásokról itt talál információt >>>

Itt talál hasznos javaslatokat a rezsiköltségek csökkentésére >>>

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!