Szociális támogatások

Ápolási támogatás

Akkor lehet igényelni, ha a kérelmező gondozásra szoruló hozzátartozóját otthon ápolja, és ezért a Kormányhivataltól ápolási díjat kap és a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 42.750 forint

Bursa Hungarica ösztöndíj

Ösztöndíj egyetemre készülő középiskolásoknak és egyetemistáknak.

Online ügyintézés:
Első osztályosok támogatása

A támogatás tárgyév december 31. napjáig beváltható 5000 forint értékű vásárlási utalvány, amit az Önkormányzat által meghatározott Józsefváros kártya elfogadó helyeken lehet beváltani.

Online ügyintézés:
Évi egyszeri vásárlási utalvány

Egy évben egy alkalommal 10.000 forint értékben vásárlási utalványt igényelhető függetlenül a korábbi rendkívüli települési támogatás kérelmektől.

Fűtési díjkompenzációs támogatás

Fűtési díjkompenzációs támogatás igényelhető, ha a fűtési szezonban gázvezeték felújítás miatt szünetel a gázszolgáltatás az egész házban és a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 114.000 forint.

Fűtési- és rezsitámogatás

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját október elejétől március végéig lehet kapni. A támogatás összege havi 6.000 Ft.

Lakás megsemmisülése, lakhatatlanná válása, életveszély miatti kiürítés esetére szóló támogatás

Akkor lehet igényelni, ha a lakás, ahol a kérelmező életvitelszerűen lakik megsemmisült vagy lakhatatlanná vált, vagy életveszély miatt a hatóság elrendelte a kiürítését.

Létfenntartási gonddal küzdő személyek támogatása (rendkívüli települési támogatás)

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját az igényelheti, akinek a létfenntartása időszakosan vagy tartósan veszélyeztetett és a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem egy-két fős család esetén nem haladja meg a 128.250.-Ft-ot, három vagy több fős család esetén nem haladja meg a 114.000.-Ft-ot.

Oltási támogatás

Oltási támogatást az igényelhet, aki legfeljebb 14 éves gyermekét saját háztartásában neveli és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 99.750 forint.

Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

Az igényelheti, aki a családjában gyermeket nevel, ideértve a nagykorú gyermeket is akkor, ha nappali tagozatos tanuló és családjában az egy főre jutó havi jövedelem legfeljebb legfeljebb 51.300 forint.

 

Szénmonoxid érzékelő

Szénmonoxid érzékelőt az igényelhet, aki otthonában kéménybe kötött cirkót, vízmelegítőt, bojlert vagy kazánt üzemeltet és a családjában az egy főre jutó havi jövedelem legfeljebb 85.500 forint.

 

Születési támogatás

Születési támogatást (15.000 forint) az kaphat, aki újszülött gyermekét saját háztartásában neveli és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 128.250 forint.

Szünidei gyermekétkeztetés

Az étkeztetést az igényelheti, akinek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódóan hátrányos helyzet vagy halmozottan hátrányos helyzet is megállapításra került.

Támogatás bűncselekmény áldozatainak

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját az igényelheti, aki bűncselekmény vagy szabálysértés áldozata lett és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem 1-2 fős család esetén nem haladja meg a 128.250.-Ft-ot, 3 vagy több fős család esetén nem haladja meg a 114.000.-Ft-ot.

Támogatás gyógyszerkiadás viseléséhez

Kerületi gyógyszertámogatást az igényelhet, akinek a közgyógyellátás iránti kérelmét elutasította a Kormányhivatal.

Támogatás hátralék kezeléséhez

Hátralékkezelési támogatást akkor lehet igényelni, ha a kérelmező háztartásában legalább 2 hónapja nem befizetett lakhatáshoz kapcsolódó hátralék keletkezett és a kérelmező együttműködik a családsegítő központtal vagy gyermekjóléti szolgálattal.

Támogatás hátralék kiegyenlítéséhez

Hátralékkiegyenlítő támogatást az igényelhet, aki önkormányzati lakás bérlője vagy használója.

Temetési támogatás

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját akkor lehet igényelni, ha a kérelmező vagy családja létfenntartását veszélyeztetik a temetés költségei, vagy a kérelmező az eltemettetésre nem volt köteles és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 1-2 fős család esetén nem haladja meg a 128.250.-Ft-ot, 3 vagy több fős család esetén nem haladja meg a 114.000.-Ft-ot.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!