Szociális támogatások

Ápolási támogatás

Akkor lehet igényelni, ha a kérelmező gondozásra szoruló hozzátartozóját otthon ápolja, és ezért a Kormányhivataltól ápolási díjat kap és a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 42.750 forint

Online ügyintézés:
Első osztályosok támogatása

A támogatás tárgyév december 31. napjáig beváltható 5000 forint értékű vásárlási utalvány, amit az Önkormányzat által meghatározott Józsefváros kártya elfogadó helyeken lehet beváltani.

Fűtési díjkompenzációs támogatás

Akkor igényelhető, ha a fűtési szezonban gázvezeték felújítás miatt szünetel a gázszolgáltatás az egész házban és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 114.000 forint

Online ügyintézés:
Fűtési hozzájárulás

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját az igényelheti akinek a háztartásban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 85.500 forint.

Lakás megsemmisülése, lakhatatlanná válása, életveszély miatti kiürítés esetére szóló támogatás

Akkor lehet igényelni, ha a lakás, ahol a kérelmező életvitelszerűen lakik megsemmisült vagy lakhatatlanná vált, vagy életveszély miatt a hatóság elrendelte a kiürítését.

Létfenntartási gonddal küzdő személyek támogatása (rendkívüli települési támogatás)

Az igényelheti, akinek a létfenntartása időszakosan vagy tartósan veszélyeztetett és a családjában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 99.750 forint.

Online ügyintézés:
Oltási támogatás

Oltási támogatást az igényelhet, aki legfeljebb 14 éves gyermekét saját háztartásában neveli és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 99.750 forint.

Online ügyintézés:
Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

Az igényelheti, aki a családjában gyermeket nevel, ideértve a nagykorú gyermeket is akkor, ha nappali tagozatos tanuló és családjában az egy főre jutó havi jövedelem legfeljebb 38.475 forint,

 

Online ügyintézés:
Szénmonoxid érzékelő

Szénmonoxid érzékelőt az igényelhet, aki otthonában kéménybe kötött cirkót, vízmelegítőt, bojlert vagy kazánt üzemeltet és a családjában az egy főre jutó havi jövedelem legfeljebb 85.500 forint.

 

Online ügyintézés:
Születési támogatás

Születési támogatást (15.000 forint) az kaphat, aki újszülött gyermekét saját háztartásában neveli és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 128.250 forint.

Online ügyintézés:
Szünidei gyermekétkeztetés

Az étkeztetést az igényelheti, akinek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményhez kapcsolódóan hátrányos helyzet vagy halmozottan hátrányos helyzet is megállapításra került.

Online ügyintézés:
Támogatás bűncselekmény áldozatainak

A rendkívüli települési támogatásnak ezt a formáját az igényelheti, aki bűncselekmény vagy szabálysértés áldozata lett és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 99.750 forint.

Támogatás gyógyszerkiadás viseléséhez

Kerületi gyógyszertámogatást az igényelhet, akinek a közgyógyellátás iránti kérelmét elutasította a Kormányhivatal.

Online ügyintézés:
Támogatás hátralék kezeléséhez

Hátralékkezelési támogatást akkor lehet igényelni, ha a kérelmező háztartásában legalább 2 hónapja nem befizetett lakhatáshoz kapcsolódó hátralék keletkezett és a kérelmező együttműködik a családsegítő központtal vagy gyermekjóléti szolgálattal.

Online ügyintézés:
Támogatás hátralék kiegyenlítéséhez

Hátralékkiegyenlítő támogatást az igényelhet, aki önkormányzati lakás bérlője vagy használója.

Online ügyintézés:
Temetési támogatás

Akkor lehet igényelni, ha a kérelmező vagy családja létfenntartását veszélyeztetik a temetés költségei, vagy a kérelmező az eltemettetésre nem volt köteles, és a családban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem legfeljebb 99.750 forint

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!