Véleményezze a józsefvárosi lakásrendelet módosításait!

event_available Utolsó frissítés:

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021-ben új lakásrendeletet alkotott. A rendelet kidolgozásának fontos állomása volt a lakhatással foglalkozó szervezetekkel lefolytatott szakmai konzultáció..

Most ismét szeretnénk megkérni a kerületieket a józsefvárosi lakásrendelet véleményezésére, miután Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívása – a címben található formai hiba miatt – szükségessé tette egy új rendelet megalkotását.

Noha álláspontunk szerint a jogszabály újrakodifikálását indokló technikai problémák nem befolyásolják a hatályos rendelet végrehajthatóságát, a rendelet újratárgyalása kapcsán szeretnénk további módosításokat eszközölni a rendeleten.

Egyrészt a rendelet elmúlt egy éves gyakorlati alkalmazása során felszínre került néhány olyan probléma, amelyek miatt szükséges a rendelet egyes szabályainak módosítása, illetve kiegészítése.

Másrészt – bár régóta tervezte – az Önkormányzatnak eddig nem volt lehetősége változtatni a lakbérek rendszerén. Most, hogy 2023 januárjától lehetőségünk van rá, egy új szociális lakbérkonstrukciót szeretnénk bevezetni. A módosításokkal alapvető célunk az átláthatóbb, hatékonyabb és egyben méltányosabb lakásgazdálkodás feltételeinek megteremtése.

Leginkább ezekkel a tartalmi módosításokkal kapcsolatosan szeretnénk kikérni a kerületiek és szakmabeliek véleményét. A rendelettervezet szövege nagyrészt megegyezik a tavaly elfogadott rendeletével. Az új rendeletről szóló előterjesztés, valamint a rendeletszöveg elérhető a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján, az alábbi linken >>>

A változások közérthető összefoglalóját innen letölthető >>>

A végleges elfogadás tervezett dátuma 2022. október 20., a Képviselő-testület következő rendes ülése.

Köszönjük, ha megosztja velünk véleményét! Kérjük észrevételeit lehetőség szerint október 3. hétfőig küldje el nekünk a reszvetel@jozsefvaros.hu email címre.

Oldalaink használatához csak a legszükségesebb esetben használunk sütiket (az Ön böngészőjében tárolt adatokat). Ezzel okossabbá tehetjük az oldalt az Ön számára. Kérjük, hogy az oldal használatának megkezdése előtt tekintse át és fogadja el  Adatvédelmi tájékoztatónkat!