Véleményezze a józsefvárosi lakásrendelet módosításait!

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Véleményezze a józsefvárosi lakásrendelet módosításait!

A Józsefvárosi Önkormányzat 2021-ben új lakásrendeletet alkotott. A rendelet kidolgozásának fontos állomása volt a lakhatással foglalkozó szervezetekkel lefolytatott szakmai konzultáció..

Most ismét szeretnénk megkérni a kerületieket a józsefvárosi lakásrendelet véleményezésére, miután Budapest Főváros Kormányhivatala törvényességi felhívása – a címben található formai hiba miatt – szükségessé tette egy új rendelet megalkotását.

Noha álláspontunk szerint a jogszabály újrakodifikálását indokló technikai problémák nem befolyásolják a hatályos rendelet végrehajthatóságát, a rendelet újratárgyalása kapcsán szeretnénk további módosításokat eszközölni a rendeleten.

Egyrészt a rendelet elmúlt egy éves gyakorlati alkalmazása során felszínre került néhány olyan probléma, amelyek miatt szükséges a rendelet egyes szabályainak módosítása, illetve kiegészítése.

Másrészt – bár régóta tervezte – az Önkormányzatnak eddig nem volt lehetősége változtatni a lakbérek rendszerén. Most, hogy 2023 januárjától lehetőségünk van rá, egy új szociális lakbérkonstrukciót szeretnénk bevezetni. A módosításokkal alapvető célunk az átláthatóbb, hatékonyabb és egyben méltányosabb lakásgazdálkodás feltételeinek megteremtése.

Leginkább ezekkel a tartalmi módosításokkal kapcsolatosan szeretnénk kikérni a kerületiek és szakmabeliek véleményét. A rendelettervezet szövege nagyrészt megegyezik a tavaly elfogadott rendeletével. Az új rendeletről szóló előterjesztés, valamint a rendeletszöveg elérhető a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján, az alábbi linken >>>

A változások közérthető összefoglalóját innen letölthető >>>

A végleges elfogadás tervezett dátuma 2022. október 20., a Képviselő-testület következő rendes ülése.

Köszönjük, ha megosztja velünk véleményét! Kérjük észrevételeit lehetőség szerint október 3. hétfőig küldje el nekünk a reszvetel@jozsefvaros.hu email címre.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!