Friss információk a rezsiszámlákról önkormányzati bérlőknek

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Friss információk a rezsiszámlákról önkormányzati bérlőknek

HÁZKÖZPONTI FŰTÉS VÉGELSZÁMOLÁS A 2021-2022-ES IDŐSZAKRA

Ha Ön olyan önkormányzati lakásban él, amelynek fűtését házközponti fűtés biztosítja, akkor az ősz folyamán elszámoló számlát kap, amely alapján az elmúlt egy évben előlegként befizetett összegek és a most kiszámolt valódi fogyasztás közötti különbözetet kell kifizetnie. Ha Önnek gondot okoz egy összegben kifizetni a különbözetet, kérhet részletfizetést.

Ebben az esetben kérjük, hogy keresse fel a JGK Zrt. Hátralékkezelési Csoportját: Őr utca 8. (hatralek@jgk.hu, 061-313-5233)

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A REZSISZABÁLYOK VÁLTOZÁSÁRÓL

Az önkormányzati bérlakásokban élőkre alapvetően ugyanazok a rezsiszabályok vonatkoznak, mint minden más lakossági fogyasztóra, így a megfelelő határértékig ők is a korábban megszokott, kedvezményes árat fizetik a gázért és a villanyért (erről részletesebben lásd itt: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/09/hogyan-csokkentheti-a-rezsiszamlakat-tamogatasok-es-energiahatekonysagi-tanacsok/).

Azonban vannak olyan esetek, amikor a kormányzati jogi szabályozás hiányosságai miatt az önkormányzati bérlők mégsem automatikusan a kedvezményes lakossági árat fizetik. Ilyen például, ha Önnek olyan előrefizetős mérőórája van, ami a JGK nevén szerepel a szolgáltatónál, vagy ha az Ön házában házközponti fűtés van.

A Józsefvárosi Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy rendezze ezeket a helyzeteket a gáz- és áramszolgáltatókkal és egyetlen önkormányzati bérlő se kerüljön nehezebb helyzetbe – erről az érintett bérlők közvetlenül fognak külön tájékoztatást kapni az önkormányzattól és a JGK Zrt-től.

HÁZKÖZPONTI FŰTÉSES HÁZAK

Ha az Ön házában házközpontifűtés van (Dankó utca 16, 34 és 40, József utca 47, Magdolna utca 33, Orczy út 31), akkor a Józsefvárosi Önkormányzat közvetlenül levélben is értesítette Önt arról, hogy az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett az MVM Zrt-vel, hogy az rendezze a helyzetet és ezeknek a házaknak a lakói is lakossági, támogatott áron fizethessenek a gázért. Ha a tárgyalások sikertelenül zárulnak és az MVM Zrt piaci díjszabás alapján állapítja meg ezekben a házakban a fűtés díját, akkor a támogatott és a piaci ár között különbséget a Józsefvárosi Önkormányzat fogja fizetni. Vagyis a lakók a tárgyalásoktól függetlenül a támogatott árat fogják fizetni a meghatározott határértékig.

KÉRDÉSE VAN? NEM BIZTOS BENNE, HOGY MIÉRT ILYEN MAGAS A REZSISZÁMLÁJA?

Ha kérdése van a rezsiszámlákkal kapcsolatban, kérjük keresse fel a gázt vagy villanyt biztosító energiaszolgáltatót (elérhetőségüket a számlán találja) vagy a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Számviteli és házelszámolási irodáját a 061-334-0939 számon!

ELÉRHETŐ TÁMOGATÁSOK ÉS TANÁCSADÁS

Itt talál további információt arról, hogy milyen segítséget kaphat a Józsefvárosi Önkormányzattól, a Fővárosi Önkormányzattól, az államtól és civil szervezetektől a rezsiszámlák kifizetéséhez: https://jozsefvaros.hu/otthon/hirdetotabla/hirek/2022/09/hogyan-csokkentheti-a-rezsiszamlakat-tamogatasok-es-energiahatekonysagi-tanacsok/

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!