Jövőre már 150 millió forint elköltéséről dönthetnek a lakók a részvételi költségvetésben 

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Jövőre már 150 millió forint elköltéséről dönthetnek a lakók a részvételi költségvetésben 

2022. október 20-i ülésén döntött a Józsefvárosi képviselő-testület a 2023-as részvételi költségvetés folyamatának elindításáról, melynek keretét az ideihez képest összesen 60 millió forinttal növelték. Az összesen 180 milliós költségvetési szeletből 150 millió forint elköltésére küldhetnek majd be a józsefvárosiak ötleteket, további 30 millió forint pedig a megszavazott ötletek fenntartására félretett tartalék.

A részvételi költségvetés nem egyszeri kampány, hanem éveken át ismétlődik, fejlődik. Idén elsőként valósult meg a kerületben részvételi költségvetés, amely a nagy számú beérkezett ötlettel és az ígéretes, az induló folyamatként elvárható résztvevőszám elérésével megerősítette az önkormányzatot, hogy érdemes bizalmat szavazni a kezdeményezés folytatásához.

A 2022-ben a részvételi költségvetés tétjévé tett 120 millió forint növelésére két okból volt szükség: az azóta az egész magyar gazdaságban megjelenő jelentős infláció, amely előre nem látható arányban drágítja a fejlesztési beruházásokat, valamint az egyes körzeteken kívül a teljes kerületre érkező ötletek finanszírozásának szükségessége.

A 2023-ban induló folyamatban tehát a 3 körzetben elkölthető 40-40 millió forint mellett 30 millió forintért az egész kerület területére beadott ötletek versenyezhetnek majd a szavazatokért.

Az idei folyamat szervezési tapasztalatai, és a lakosok által kitöltött értékelő ívek visszajelzései alapján a Közösségi Részvételi Iroda munkatársai fejlesztik tovább a következő év módszertanát. A 2023-ban induló részvételi költségvetéssel kapcsolatos hírek a reszvetel.jozsefvaros.hu oldalon, illetve az önkormányzat felületein fognak megjelenni.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!