Átadtuk a hónap és az év rendőre díjakat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Átadtuk a hónap és az év rendőre díjakat

2022 decemberében a Józsefváros Közbiztonságáért Közalapítvány két díjjal is jutalmazta a kerületben szolgálatot teljesítő rendőröket.

Egyfelől a már hagyománnyá vált „Hónap rendőre” díjat azoknak a rendőröknek adtuk át, akik november és december hónapban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a helyi lakosok védelme érdekében. Másfelől az idei év során alapított, évente átadásra kerülő „Józsefváros rendőre” díjat két olyan rendőr kapta meg, akik magas színvonalú munkájukkal, nagy tapasztalatukkal és bátorságukkal évek óta a józsefvárosi polgárok szolgálatában végzik munkájukat.

JÓZSEFVÁROS RENDŐRE – AZ ÉV RENDŐRE DÍJ:

Az év rendőre díj díjazottja bűnügyi kategóriában Kremper János Roland százados, aki a Józsefvárosi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályán dolgozik alosztályvezetőként, és 2015 óta a kerületben dolgozik. Bűnügyi szakterületen nyomozóként végzett munkája mellett közterületen, illetve a térfigyelő kamerarendszeren is rendszeresen teljesít szolgálatot.

A rendészeti kategóriában Lelkes Tamás törzszászlóst jutalmaztuk, aki a Józsefvárosi Rendőrkapitányság járőrszolgálati alosztályán dolgozik szolgálatirányító parancsnokként. Lelkes Tamás immár 18 éve szolgál rendőrként. Szolgálati éveit mind Józsefvárosban töltötte, így olyan rendőr kapta meg a díjat ebben a kategóriában, aki úgy ismeri a kerületet, mint a tenyerét.

HÓNAP RENDŐRE DÍJ:

A „Hónap rendőre” díjat mind november, mind december hónapban 3-3 rendőr kapta meg, akik összehangolt munkájuknak köszönhetően tudtak elfogni egy tolvajt és egy erőszakosan fellépő rablót. November végén Haushel Tünde őrmester a térfigyelőkamerák segítségével észrevett egy gyanús, korábban vélhetően vagyon elleni bűncselekményt elkövető embert. Kollégái, Lévai Alexandra őrmester és Vidó Ákos törzsőrmester kiérkeztek a helyszínre és elfogták a korábban laptopot, ez alkalommal pedig biciklit eltulajdonító tolvajt.

Pár nappal a fenti esetet követően, december elején Keresztesi Péter őrmester, Smohai Ádám őrmester és Barátki Norbert törzsőrmester egy machetével az utcán sétáló emberrel szemben jártak el, akiről az eljárás közben kiderült, hogy korábban pincehelyiségeket tört fel és onnan bicikliket lopott el. Miután elfogták, eljárást indítottak vele szemben és elszámoltatták.

Gratulálunk a díjazottaknak! További sikeres munkát és boldog ünnepeket kívánunk nekik!

 

 

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!