Két új zöld pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat

Utolsó frissítés: (Létrehozva: )

Két új zöld pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat

Az „Égig Érő Fű” udvarzöldítési, valamint a homlokzatzöldítési pályázat 30 illetve 50 millió Ft-os keretösszegű.

Égig Érő Fű pályázat

A pályázat kifejezetten olyan belvárosi “gangos” társasházak számára szól, ahol a városi zöldfelületek növelésére egyetlen esély a belső udvar feltörése és zöldítése. A társasházak az udvar zöldítésének munkálataira pályázhatnak, 800 ezer és 3 millió Ft közötti támogatási összegre. A beadott pályázatokat szakértő zsűri bírálja el. A pályázat részletei a https://egigerofu.budapest.hu/ oldalon olvashatók, a jelentkezés is ezen az oldalon online nyújtható be.

Pályázni 2023. március 3-ig lehet.

Homlokzatzöldítési pályázat

A budapesti zöldfelületek növelése érdekében egy másik pályázatot is kiírtak első alkalommal, erre budapesti társasházak, családi házak, lakásszövetkezetek, intézmények utcai homlokzatuk zöldítésére jelentkezhetnek. A pályázaton az épületek közterülettel határos falának zöldítésével lehet pályázni, amelyet a fővárosi szakcég kivitelez az adott ingatlan tulajdonosainak engedélyével, maga a ház pedig vállalja, hogy minimum 5 évig gondoskodik a zöld homlokzat fenntartásáról.

A pályázat a https://homlokzatzoldites.budapest.hu oldalon érhető el.

Pályázni 2023. február 28-ig lehet.

Weboldalainkon sütiket és egyéb internetes technológiákat használunk azért, hogy jobbá tegyük a böngészési élményt. Kérjük, hogy olvassa és fogadja el adatvédelmi tájékoztatónkat.!